A Bayern minél hamarabb megoldást szeretne találni a Flick-ügyben

Hansi Flick Bayern München Bajnokok Ligája labdarúgás
Bayern Munich's German head coach Hans-Dieter Flick (L) reacts during the UEFA Champions League quarter-final second leg football match between Paris Saint-Germain (PSG) and FC Bayern Munich at the Parc des Princes stadium in Paris, on April 13, 2021. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München ügyvezető elnöke minél hamarabb megoldást szeretne találni, miután Hansi Flick, a labdarúgócsapat vezetőedzője egy hete bejelentette, hogy a szezon végén távozni akar posztjáról.

"Megállapodtunk, hogy a mainzi mérkőzés után leülünk beszélni" - mondta Rummenigge a Bild am Sonntag című lapnak. A címvédő és listavezető bajorok szombaton 2-1-re kikaptak Mainzban a Bundesligában, így egyelőre még nem nyerték meg a bajnokságot.

Az 56 éves vezetőedzőt múlt heti bejelentése után Joachim Löw szövetségi kapitány utódjaként emlegetik, miután a szakvezető a nyári Európa-bajnokság után befejezi a munkát a válogatott élén.

Hansi Flick távozását minden bizonnyal komoly tárgyalások fogják még megelőzni Forrás: AFP/Franck Fife

Arra kérdésre, hogy a Bayern kér-e lelépési díjat Flickért, akinek még 2023-ig érvényes a szerződése, Rummenigge ezt válaszolta:

Hozzátette: nagyon elégedettek a vezetőedző munkájával, aki az előző szezonban mindent megnyert a csapattal, többek között a Bajnokok Ligáját is.

Rummenigge ezzel együtt védelmébe vette Hasan Salihamidzic sportigazgatót, aki Flick bejelentése után a szurkolók céltáblája lett, szerintük a tréner miatta akar távozni.

"Nem sportszerű, ahogy a közvélemény Hasannal bánik" - fogalmazott Rummenigge. "Jelenleg ő van a célkeresztben, de minden döntést, így természetesen az igazolásokkal kapcsolatosakat, vagy a keretre vonatkozókat az igazgatótanáccsal és a felügyelő bizottsággal közösen hozunk. És az edző is része ezeknek a folyamatoknak."