Vágólapra másolva!
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Mainz a hivatalos honlapján jelentette be, hogy egy évvel meghosszabbította a magyar válogatott támadó, Szalai Ádám szerződését.

A magyar válogatott csapatkapitányának idén nyáron járt volna le a szerződése, a hosszabbítás után viszont eldőlt, hogy

a 2021/2022-es idény végéig mindenképpen marad a Bundesligában szereplő együttesnél.

Szalai Ádám vmarad a Mainz együttesénél Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Torsten Silz

A klubja sok sikert kívánt a magyar támadónak a Facebook-oldalán a szerdai (21 óra) Németország-Magyarország Eb-meccshez, még akkor is, ha érthető módon németeknek szurkolnak majd.

Christian Heidel sportigazgató úgy fogalmazott, hogy

a magyar középcsatár fontos tagja a csapatnak, és jelentős szerepet játszott abban, hogy a Mainz kiemelkedő második félévet produkált

a Bundesliga legutóbbi idényében, és sikerült bennmaradnia. Hozzátette, a pályán harcos mentalitás jellemzi, ezért

minden védő számára nehéz ellenfél, az öltözőben viszont remek közösségi ember, aki segíti a fiatal játékosok beilleszkedését.

A részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon szereplő Szalai Ádám felidézte, hogy az előző szezonban szinte lehetetlen helyzetbe kerültek, de a kemény munka meghozta gyümölcsét, és a hihetetlen második félévüknek köszönhetően megőrizték élvonalbeli tagságukat. Hozzátette,

szeretne hozzájárulni, hogy a következő idényben a szurkolók már az első mérkőzéstől örömüket leljék a teljesítményükben.

A 73-szoros válogatott Szalai először 2010 és 2013 között játszott Mainzban, ahova 2019-ben tért vissza. Eddig összesen 132 tétmérkőzésen 27 gólt szerzett és 14 gólpasszt adott.