Vágólapra másolva!
A litván bajnok Zalgiris Vilnius ellen folytatja szereplését a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében, melynek második fordulójában is párharca esélyeseként lép pályára.

Az előző kiírásban csoportkörös zöld-fehérek ugyanúgy hazai pályán kezdik az ütközetet, mint a koszovói Prishtina ellen, melyet kettős győzelemmel búcsúztattak az első fordulóban. Az új vezetőedző, Peter Stöger irányításával

mindkét találkozón három gólt szerezve diadalmaskodott a magyar bajnokcsapat, melyben az albán Myrto Uzuni a visszavágón mesterhármast ért el.

A háromgólos Myrto Uzuni volt a meccs hőse Koszovóban Forrás: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Sigér Dávid, az együttes magyar válogatott középpályása szerint hasonló párharc vár ezúttal is az együttesre.

"Úgy gondolom, hogy a Prishtina elleni meccshez hasonlóan

A Prishtina ellen mind a két összecsapáson voltak olyan periódusok, amikor meg tudtak lepni minket és kimondottan jó játékkal tudtak előrukkolni. Nekünk arra kell figyelni, hogy ezúttal

ne adjuk meg az esélyt ellenfélnek, hogy éljen az ilyen lehetőségekkel, ehhez pedig az kell, hogy sokkal jobban koncentráljunk"

- idézte a klub honlapja a futballistát, aki szerint nagy türelemre lesz szükségük és gyorsan kell járatniuk a labdát.

Sigér Dávid bizakodva várja a Zalgiris elleni BL-meccset Fotó: Csudai Sándor - Origo

Peter Stöger vezetőedző szerint amennyiben a Ferencváros a legjobbját nyújtja a litván bajnok Zalgiris Vilnius ellen, akkor tovább fog jutni a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójából.

Az előző kiírásban csoportkörös FTC nyáron kinevezett vezetőedzője hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a koszovói FC Prishtina elleni párharcban jól teljesítettek, sok helyzetet kialakítottak, ugyanakkor az ellenfél is a kívántnál többször került közel a kapujukhoz.

"Hiába vagyunk mi az esélyesek, a Zalgiris ellen közel a legjobbunkra lesz szükség a továbbjutáshoz. Ha magas szinten tudunk játszani, ez sikerülni fog"

- bizakodott az osztrák szakvezető.

Kiemelte, a litván rivális négy- és ötvédős rendszerben is képes játszani, ők azonban mindkettő ellen felkészültek.

Pter Stöger szerint a Fradinak a legjobbját kell nyújtania a továbbjutáshoz Fotó: Csudai Sándor - Origo

de mi vagyunk a jobb csapat" - jelentette ki a tréner.

A siker kulcsaként a szervezett védekezést és az abból hatékonyan felépített támadójátékot nevezte meg azzal a kitétellel, hogy csapatában sok olyan labdarúgó van, aki képes gólokat lőni. Elmondta, fontos, hogy amikor egyszerre öt-hat ember támad, akkor a többiek megoldják a védekezést.

Az első találkozó kedden 20 órakor kezdődik a Groupama Arénában, a visszavágót pedig a jövő héten rendezik. A párharc győztesének még két kört kellene sikerrel vennie a csoportkörös szereplésért, míg a vesztes az Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójában folytathatja.

Amennyiben Peter Stöger együttese bejut a harmadik fordulóba, biztos, hogy valamelyik nemzetközi kupa főtábláján játszhat majd.

A Zalgirist irányító kazah Vlagyimir Cserubin úgy fogalmazott, a Ferencvárosnak előnyt jelent, hogy hazai pályán kezdi a párharcot, ugyanis a jelenlegi helyzetben az nagy fór, ha egy csapat a szurkolói előtt játszhat.

Vlagyimir Cserubin megállítaná a Fradi támadásait Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Tudjuk, hogy riválisunk szeret támadni, így nem lehet más célunk, mint minél kevesebb lehetőséget engedni neki a kapunk előtt"

- fogalmazott Cserubin, aki bízik abban, hogy az ő csapatának is lesznek gólszerzési esélyei.

A meccset a georgiai Giorgi Kruashvili vezeti majd a Groupama Arénában, az asszisztensei Levan Varamishvili és David Akhvlediani lesznek.

Továbbjutása esetén a Ferencváros a cseh Slavia Praha együttesével találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés
20:00, Groupama Aréna
Játékvezető: Giorgi Kruashvili (georgiai)
Ferencváros-Zalgiris Vilnius (litván)