Szoboszlai Dominik gólpassza egy pontot ért a Lipcsének - videó

1. FC Cologne - RB Leipzig Sports soccer --- RBL Lawnball Bundesliga Horizontal
18 September 2021, North Rhine-Westphalia, Cologne: Football: Bundesliga, 1. FC Köln - RB Leipzig, Matchday 5, at RheinEnergieStadion. Cologne's Dejan Ljubicic (m) and Leipzig's Dominik Szoboszlai (r) fight for the ball. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund (German Football Association), it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Marius Becker/dpa (Photo by MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A mindhárom magyar válogatott játékost a kezdőcsaptaba nevező RB Leipzig szenzációs meccsen 1-1-es döntetlent játszott az 1. FC Köln otthonában a Bundsliga 5. fordulójában. A találkozón összesen négy gólt érvénytlenített a VAR, köztük Szoboszlai Dominik találatát is, míg a hazaiak gólját ugyancsak hosszú videózás előzte meg. A meccs egyik legjobbja Szoboszlai volt, de Gulácsi utolsó másodperces dupla védése is létfontosságú volt a meccs nagy részében veszélyesebben játszó vendégeknek, hogy elvigyék az egyik pontot.

A Manchester City elleni hétközi súlyos Bajnokok Ligája-vereség (3-6) után az eddigi négy bajnokijából hármat elveszítő és csak egyet megnyerő lipcsei csapat számára nagyon fontos lett volna egy újabb győzelem. Ennek megfelelően is kezdtek, és

Szoboszlai Dominik már az 5. percben a bal alsó sarokba belsőzött, de a VAR-helyiségben megerősítették, amit az asszisztens jelzett, miszerint a magyar csatár néhány centis lesen volt.

A kilencedik percben a Manchester City ellen az RB Leipzig történetének első BL-mesterhármasát jegyző Christopher Nkunku találta el 16 méterről a bal kapufát, majd André Silva bambult el, hiába kapott tökéletes passzt a tizenhatoson belül. Két perccel később pedig a hazai csapat lőtt kapufát - azaz az iramra nem lehetett panasz.

A 17. percben Szoboszlai küzdött meg egy húszméteres szabadrúgás elvégzésének a jogárt Nkunkuval, aki nehezen fogadta el, hogy nem ő lőheti, Szoboszlai pedig gyönyörűen tekerte el a sorfal fölött, Timo Horn a jobb felső sarokból ütötte ki a labdát. A magyar támadó kimondottan jól játszott, előbb egy kiugratásról maradt le centikkel, majd 23 méterről lőtt kapura, de egy védő testtel blokkolni tudta a próbálkozást. Szoboszlai szinte minden támadásban benne volt, veszélyesen és hasznosan játszott.

Szoboszlai Dominik (17) nagyszerűen játszott az első 45 percben Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marius Becker

Gulácsinak a 30. percben, Anthony Modeste távoli lövésénél kellett résen lennie, és biztosan fogta a francia támadó próbálkozását.

A 37. percben a Köln is szerzett egy lesgólt, Mark Uth talált közelről a kapuba, de a gólpasszt adó Modeste már lesen kapta a labdát. A francia a 43. percben is főszereplő volt: csúnyán rátartott Willi Orban bokájára, szerencsér a magyar válogatott védő nem sérült bele a sárga lapot érő szabálytalanságba.

Szünet után sem csökkent az iram, de ezúttal a Köln volt aktívabb, az 50. percben Modeste lőtt balról a bal alsóba, de ezúttal is lesről. Négy perccel később újabb gólt lőtt a francia, amit egy másodpercekkel korábbi szabálytalanság miatt megintcsak elvett Felix Brych. A VAR-szobában azonban visszanézték a jelenetet, majd a Brych is hosszan szemlélte a lassításokat, és végül Modeste harmadik gólját már megadta.

Rákapcsolt a Leipzig, és a 65. percben ők is eljutottak egy újabb meg nem adott gólig, a percekkel korábban pályára lépő Emil Forsberg volt néhány centis lesen. A 71. percben Nkunku pattogós lövését tolta szögletre Horn, Szoboszlai szögletét pedig a rövidre berobbanó Haidara fejelte a léc alá.

Az utolsó negyedóra sokkal inkább a Lipcséről szólt, a Szoboszlai, Nkunku, Poulsen, Forsberg négyes egymás után dolgozta ki a helyzeteket a kölni tizenhatos környékén, de akölni kontrákban is volt veszély. A 90. perc legvégén Szoboszlai lábában volt a győztes gól, de a jó átvétel után nem tudta elpörgetni a labdát a remekül védő Timo Horn mellett. A magyar támadónak ez volt az utolsó megmozdulása, mert a 93. percben Konrad Laimert küldte be helyette Jesse Marsch.

A meccs utolsó másodperceiben Gulácsi mentette meg az egy pontot a Lipcsének: előbb Sebastian Anderson tíz méterről leadott lövését védte, majd Ondrzej Duda ismétlését is megfogta a magyar kapus, így maradt az 1-1-es végeredmény

Eredmény, Bundesliga, 5. forduló:
1. FC Köln - RB Leipzig 1-1 (0-0)
gól:
Modeste 58., ill. Haidara 71.