Vágólapra másolva!
Férfi U19-es válogatottunk győzelemmel kezdte meg szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán. A vezetést is a magyar csapat szerezte meg, a fehéroroszok 2-0-nál még szépítettek, de a győzelem nem forgott veszélyben.

A Tímár Krisztián vezette U19-es válogatott szerda este megkezdte szereplését a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező minitornán. Első ellenfele az a fehérorosz válogatott volt, amellyel ez a korosztály már játszott tétmeccset, még 2019-ben, az U17-es Eb-selejtező során. Akkor 0-0-ra végeztek a csapatok, a magyar válogatott később megnyerte a csoportot, és optimistán várhatta a hazai elitkört, ám a világjárvány közbeszólt, az UEFA kénytelen volt törölni minden utánpótlás-eseményt.

A két évvel ezelőtti kezdőcsapatunkból az ETO Parkban rendezett összecsapáson Senkó Zsombor, Török Kevin, Csinger Márk, Németh Dániel és Szujó Attila is a pályán volt a kezdő sípszónál, míg a fehérorosz együttes kezdőcsapata hét helyen egyezett meg a két évvel ezelőtti összeállítással.

A magyar csapatot semmi nem tudta megzavarni ezen az estén Forrás: minden jog fenntartva/Barbara Gabriella

A mérkőzés a stadionvilágítás meghibásodása miatt negyedórával a tervezett időpont után kezdődött el, írja összefoglalójában a magyar szövetség hivatalos oldala. A csapatok dolgát a szakadó eső sem tette könnyebbé, de a 19. percben megszereztük a vezetést, a Benczeinleinter Barna ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Sztojka Dominik magabiztosan értékesítette (0-1).

A vendégek a gól után sem tudtak újítani, a magyar csapat pedig a szünet után megduplázta az előnyt: a 49. percben egy bal oldali akció végén Németh Dániel a tizenhatos vonalától, a balösszekötő helyéről mesterien tekert a hosszú felső sarokba (0-2).

A 61. percben Zinovics góljával szépítettek a fehéroroszok, akik az utolsó tíz percben nagy erőket mozgósítottak az egyenlítő gól megszerzéséért, de a magyar védelem minden kísérletüket hárította, így maradt a 2-1-es végeredmény.

Eredmény, U19 Eb-selejtező, 1. forduló:
Gyirmót, Alcufer Stadion
Magyarország-Fehéroroszország 2-1 (1-0)
gólszerzők: Sztojka D. 19. (11-esből), Németh D. 49., ill. Zinovics 61.