Vágólapra másolva!
Az AS Roma vezetőedzője, José Mourinho a saját játékosai hozzáállását bírálta a a norvég Nodö/Glimt ellen elveszített súlyos vereséget követően. A portugál edző brutális őszinteséggel beszélt arról, hogy csapatában nincs elég minőségi labdarúgó.

Az AS Roma csütörtök este 6-1-es vereséget szenvedett a Nodö/Glimt vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének harmadik fordulójában. José Mourinho, az olasz csapat kétszeres Bajnokok Ligája-győztes vezetőedzője pályafutása 1008. mérkőzésén először volt szemtanúja, hogy tanítványai hat gólt kaptak. Nem csoda tehát, hogy a lefújást követően a portugál edző nem fogta vissza magát, igaz, hogy magára vállalta a felelősséget, de brutális őszinteséggel mentneki a játékosainak.

"Én döntöttem úgy, hogy ezzel a csapattal fogunk játszani, így engem terhel a felelősség. Mindezt jó szándékkal tettem, hogy lehetőséget adjak azoknak, akik keményen dolgoztak. Úgy döntöttem, hogy sok játékost pihentetek" – kezdte Mourinho.

Mourinho élesen kritizálta a saját játékosait Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

"Egy olyan csapat ellen veszítettünk, amelyik sokkal jobb volt ma este. Ilyen egyszerű. Ha minden meccsre ki tudnám állítani ugyanazt a kezdőcsapatot, akkor megtenném. Óriási minőségbeli különbségek van a játékosaim között, és ez kockázatot jelent. Tisztában voltam ezeknek a srácoknak a határaival, nem volt újdonság számomra, de mégis jobb teljesítményre számítottam. Ahogy mondtam, az én döntésem, hogy ma este ők játszottak, ezért a felelősség az enyém" – folytatta.

"Soha nem tagadtam, hogy olyan csapat vagyunk, amelynek komoly korlátai vannak. 13 olyan játékosom van, akikre számíthatok, akik ezt a csapatot képviselik, a többiek sajnos teljesen más szinten vannak. Pozitívum, hogy mostantól legalább nem kell magyarázkodnom, hogy miért játszik mindig ugyan az a csapat" – mondta a Football Italia beszámolója szerint Mourinho a mérkőzés után.

Mourinho nem először szállt bele saját focistáiba, a Tottenham, a Manchester United és a Real Madrid edzőjeként is volt már hasonló esete.