Haaland súlyosan megsérült

Football: Borussia Dortmund v Manchester City in Champions League quarter final second leg Horizontal
Dortmund's Norwegian forward Erling Braut Haaland reacts during the UEFA Champions League quarter-final second leg football match between BVB Borussia Dortmund and Manchester City in Dortmund, western Germany, on April 14, 2021. (Photo by Ina Fassbender / various sources / AFP)
Vágólapra másolva!
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund norvég sztárja, Erling Haaland combhajlítóizom-sérülést szenvedett, így több hónapos kihagyás vár rá - írja a Bild. 

A Bundesliga legértékesebb játékosának - piaci értéke 150 millió euró - a korábban feltételezettnél jóval hosszabb időt kell majd kihagynia a hírek szerint. A német lap

Jan Aage Fjörtoftra, Frankfurt egykori csatárára - aki a Haaland-család közeli barátja - hivatkozva azt írta, hogy az idén vélhetően már nem léphet pályára a támadó.

„Lehet, hogy az Ajax-meccs (múlt héten kedden a BL-ben 4-0-ra kapott ki Amszterdamban a BVB)

- mondta a 21 éves támadóról egy norvég televízióban Fjörtoft.

A Dortmundnak karácsonyig a Bundesligát, a Német Kupát és Bajnokok Ligáját tekintve még 12 meccse van összesen, úgy néz ki, mindezt majd Erling Haaland nélkül kell megvívnia. Hogy ez mekkora veszteség, azt jól mutatja, hogy

a norvég támadó eddig tíz meccsen már 13 gólnál jár a szezonban

(kilencszer a bajnokságban, háromszor a Német Kupában és egyszer a BL-ben volt eredményes.)

Erling Haaland idén már nem léphet pályára Forrás: AFP/Ina Fassbender

A hírt erősíti, hogy Haaland a Dortmund hétvégi bajnokiján - a Bielefeld elleni 3-1-s siker alkalmával - sem szerepelt a meccskeretben, ám

a klub hivatalos honlapja egyelőre még nem közölt hivatalos információt sérülésével kapcsolatban.

A BVB edzője, Marco Rose a pénteki sajtótájékoztatón így vélekedett a támadó sérüléséről.

Német lapinformációk szerint

Haalandnak valószínűleg elszakadt egy izomköteg a combhajlítójában. Ha tényleg ennyire súlyos a sérülés, akkor kizárt, hogy idén még pályára tudjon lépni.

A BVB most néhány nap pihenőt adott szupersztárjának, ezt követően Haalandnak és a menedzserének, Mino Raiolának meg kell majd vitatnia a klubbal, hol és hogyan végzik majd a rehabilitációt.