Társoldalunk:

Haaland súlyosan megsérült

2021.10.25. 22:13

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund norvég sztárja, Erling Haaland combhajlítóizom-sérülést szenvedett, így több hónapos kihagyás vár rá - írja a Bild. 

A Bundesliga legértékesebb játékosának - piaci értéke 150 millió euró - a korábban feltételezettnél jóval hosszabb időt kell majd kihagynia a hírek szerint. A német lap Jan Aage Fjörtoftra, Frankfurt egykori csatárára - aki a Haaland-család közeli barátja - hivatkozva azt írta, hogy az idén vélhetően már nem léphet pályára a támadó.

„Lehet, hogy az Ajax-meccs (múlt héten kedden a BL-ben 4-0-ra kapott ki Amszterdamban a BVB) lesz számára az utolsó meccs ebben az évben" - mondta a 21 éves támadóról egy norvég televízióban Fjörtoft.

A Dortmundnak karácsonyig a Bundesligát, a Német Kupát és Bajnokok Ligáját tekintve még 12 meccse van összesen, úgy néz ki, mindezt majd Erling Haaland nélkül kell megvívnia. Hogy ez mekkora veszteség, azt jól mutatja, hogy a norvég támadó eddig tíz meccsen már 13 gólnál jár a szezonban (kilencszer a bajnokságban, háromszor a Német Kupában és egyszer a BL-ben volt eredményes.)

Erling Haaland idén már nem léphet pályáraForrás: AFP/Ina Fassbender

A hírt erősíti, hogy Haaland a Dortmund hétvégi bajnokiján - a Bielefeld elleni 3-1-s siker alkalmával - sem szerepelt a meccskeretben, ám a klub hivatalos honlapja egyelőre még nem közölt hivatalos információt sérülésével kapcsolatban.

A BVB edzője, Marco Rose a pénteki sajtótájékoztatón így vélekedett a támadó sérüléséről.

Nem vagyok orvos. Nem akarok ott találgatni. Erling megsérült, ugyanaz a combja, mint korábban, de most más helyen."

Német lapinformációk szerint Haalandnak valószínűleg elszakadt egy izomköteg a combhajlítójában. Ha tényleg ennyire súlyos a sérülés, akkor kizárt, hogy idén még pályára tudjon lépni. A BVB most néhány nap pihenőt adott szupersztárjának, ezt követően Haalandnak és a menedzserének, Mino Raiolának meg kell majd vitatnia a klubbal, hol és hogyan végzik majd a rehabilitációt.