Társoldalunk:

Dzsudzsák hatalmas gólt lőtt, de a Debrecen megint kikapott

2021.12.04. 19:29

A labdarúgó NB I 15. fordulójában a Zalaegerszeg hazai pályán 2-1-re nyert a Debrecen ellen. Az első félidőben Koszta góljával szerzett vezetést a ZTE, majd a második játékrészben Dzsudzsák egy óriási szabadrúgásgóllal kiegyenlített. Meshack révén a hazai együttes gyorsan megint gólt lőtt, és stabil védekezésének köszönhetően otthon tartotta a három pontot. 

Az NB I nyolcadik és kilencedik helyezettje találkozott egymással mintegy 1200 néző előtt a ZTE Arénában, a két klubot két pont választotta el egymástól a tabellán.

Egyik csapat sem volt kifejezetten jó formában a mérkőzés előtt. A Zalaegerszeg négy forduló óta nyeretlen volt, és a Debrecennek sem hozott eddig sok pozitív változást az edzőváltás, mert Joan Carillóval két meccs alatt mindössze egy pontot gyűjtöttek Dzsudzsákék.

Hazai helyzettel indult a meccs, az 5. percben Zimonyi kapott jó labdát balról, és egy átvétel után szépen fordult kapura, de mellé lőtt. A 13. percben Halilovic lövését kellett védenie Grófnak, jól kezdte a meccset a ZTE.

A 19. percben megvillan a Debrecen is, Ugrai lőtt hét méterről kapura, Demjén hatalmas védéssel akadályozta meg a gólt.

A 24. percben a 18 éves Baranyai mentett hatalmasat, megint a ZTE került gólhelyzetbe, de a fiatal játékos remekül blokkolt. Két perccel később aztán már góllá érett a hazai fölény. Tajti szabadrúgását még kiütötte Gróf, de a kipattanót Koszta a kapu bal oldalába fejelte. A szezonban már 8 gólos középpályás a játék képe alapján megérdemelten juttatta előnyhöz a Zalaegerszeget. 

A vezetés megszerzése után is nyomás alatt volt a DVSC kapuja, a vendégek nem tudtak kijönni az ellenfél szorításából.

A félidő hajrájában valamivel aktívabbak voltak Dzsudzsákék, de nem tudtak gólhelyzetbe kerülni, a szünetre 1-0-s hazai előny tudatában vonulhattak a csapatok.

A második játékrész elején sem változott sokat a meccs képe, továbbra is Waltner Róbert együttese dominált.  

A 67. percben aztán szabadrúgáshoz jutott a Debrecen, és kiegyenlített. Dzsudzsák állt a labda mögé és 24 méterről óriási gólt rúgott a bal felső sarokba.  

Sokáig nem örülhetett a DVSC, mert a csereként beálló Meshack Spoljaric remek beadása után egy szép fejessel újra a hazai csapatot juttatta előnyhöz. A nigériai támadó nem sokkal később megint betalálhatott volna, a 16-oson belül nagyszerű cselekkel csapott be két védőt is, de lövését védte Gróf.

A 85. percben közel állt az egyenlítéshez Joan Carillo csapata, Kálnoki-Kis életerős lövését kellett szögletre ütnie Demjénnek. Két perccel később megint gólt lőhetett volna a Debrecen, de a ZTE kapusa remek napot fogott ki, ismét bravúrral ért oda egy közeli lövésre.

Hiába nyomta meg a hajrát a Debrecen, megint kikapott, új edzőjével egyelőre nyeretlen. A Zalaegerszeg viszont javított, négy mérkőzés után tudta újra begyűjteni a három pontot.