Társoldalunk:

Nehéz döntést hozott meg a Milan egykori sztárja

2021.12.30. 22:43

Jon Dahl Tomasson két bajnoki cím után csütörtökön távozott a svéd Malmö FF vezetőedzői posztjáról.

Nehéz döntés volt a búcsú, de egyben jó érzés is, mert a Malmővel a csúcsra jutottunk. Büszke vagyok rá, hogy két év alatt újabb szép fejezetet írtunk a klub történelemkönyvébe" - nyilatkozta a klub honlapján a tavaly januárban kinevezett dán edző.

Jon Dahl Tomasson vezetésével mindkét bajnoki szezont aranyéremmel zárta csapata, ráadásul idén a csoportkörbe jutott a Bajnokok Ligájában. Azt egyelőre nem árulta el, hol folytatja pályafutását.A pénteken ugyancsak távozó sportigazgató, Daniel Andersson elmondta, hogy közös megegyezéssel bontják fel az edző szerződését. Hozzátette, egy ideje már szó volt Tomasson távozásáról, ezért nem érte őket meglepetésként, de nagyon szomorúak, hiszen a dán tréner irányításával igazi sikertörténet volt az előző két idényük. 

Jon Dahl Tomasson idén BL-csoportkörbe vezette a Malmö csapatátForrás: NurPhoto via AFP/Mike Kireev/NurPhoto/Mike Kireev

Jon Dahl Tomasson játékosként a Newcastle United, a Feyenoord, az AC Milan, a VfB Stuttgart és a Villarreal csapatát is erősítette, a dán válogatottban 112 mérkőzésen 52 gólt szerzett. Megnyerte a Bajnokok Ligáját, az UEFA Kupát, az európai Szuperkupát, illetve a holland és az olasz bajnokságot is.