Társoldalunk:

A belga fociválogatottban, világsztárok között is játszhatna a Fradi futballistája

2022.01.22. 15:57

Az Afrika Kupán jelenleg három ferencvárosi futballista, Aissa Laidouni, Sammy Mmaee és Ryan Mmaee is szerepel. Utóbbi könnyen belga válogatott is lehetett volna, ám a Belgiumban született csatár végül Marokkó nemzeti csapatát választotta.

Az ulloi129.hu oldal megírta, hogy a Fradi légiósát, Ryan Mmaee-t méltatta egy belga internetes portál, amely összeállított egy kezdőcsapatot azokból a játékosokból, akik kettős-hármas állampolgárként szerepelhettek volna a belga válogatottban.

"Karrierje felgyorsult az elmúlt években, előbb az AEL Limasszolban gyűjtögette a gólokat, most pedig már a Ferencvárosnál teszi ugyanezt. Még ha nagy dolgok is várnak rá a jövőben, Marokkóban fognak ennek igazán örülni: a 24 éves támadó az Atlasz Oroszlánokat választotta, s elégedett lehet hét meccsen szerzett négy góljával. Sérülése után már játszhat majd a Malawi elleni nyolcaddöntőben az Afrika Kupán" - írják a Ferencváros csatáráról, aki olyan nevek mellé került, akik között szerepel korábbi Manchester United- és Manchester City-játékos.

Ryan Mmaee akár belga válogatott is lehetett volnaForrás: MTI/Bruzák Noémi

Ryan Mmaee 750 ezer euróért került 2021 júliusában a zöld-fehérekhez. A 24 éves futballista a 2021/2022-es idényben 29 tétmeccsen lépett pályára, 13 gólt rúgott és 9 gólpasszt adott. Mmaee korábban végigjárta a belga utánpótlás válogatottakat, a felnőtteknél azonban Marokkót választotta. A csatár jelenleg az Afrika Kupán is szerepel, de sérülése miatt még nem léphetett pályára, azonban a nyolcaddöntőben már játszhat.