A belga fociválogatottban, világsztárok között is játszhatna a Fradi futballistája

Fradi Ferencváros Ryan Mmaee
Budapest, 2021. augusztus 28. A gólszerző ferencvárosi Ryan Mmaee (k) örül, balról a debreceni Dzsudzsák Balázs a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Debreceni VSC mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2021. augusztus 28-án. A Ferencváros 4-2-re győzött. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Az Afrika Kupán jelenleg három ferencvárosi futballista, Aissa Laidouni, Sammy Mmaee és Ryan Mmaee is szerepel. Utóbbi könnyen belga válogatott is lehetett volna, ám a Belgiumban született csatár végül Marokkó nemzeti csapatát választotta.

Az ulloi129.hu oldal megírta, hogy a Fradi légiósát, Ryan Mmaee-t méltatta egy belga internetes portál, amely összeállított egy kezdőcsapatot azokból a játékosokból, akik kettős-hármas állampolgárként szerepelhettek volna a belga válogatottban.

a 24 éves támadó az Atlasz Oroszlánokat választotta, s elégedett lehet hét meccsen szerzett négy góljával. Sérülése után már játszhat majd a Malawi elleni nyolcaddöntőben az Afrika Kupán" - írják a Ferencváros csatáráról, aki olyan nevek mellé került, akik között szerepel korábbi Manchester United- és Manchester City-játékos.

Ryan Mmaee akár belga válogatott is lehetett volna Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Ryan Mmaee 750 ezer euróért került 2021 júliusában a zöld-fehérekhez. A 24 éves futballista a 2021/2022-es idényben 29 tétmeccsen lépett pályára, 13 gólt rúgott és 9 gólpasszt adott. Mmaee korábban végigjárta a belga utánpótlás válogatottakat, a felnőtteknél azonban Marokkót választotta. A csatár jelenleg az Afrika Kupán is szerepel, de sérülése miatt még nem léphetett pályára, azonban a nyolcaddöntőben már játszhat.