Ausztrál és japán győzelem a labdarúgó-vb selejtezőjében

FIFA World Cup Qualifier Japan vs China Qatar World Cup 2022 Samurai Blue China FIFA World Cup Square Horizontal
Japan's Junya Ito (C,14) celebrates after scoring a header during the second half of the FIFA Asian World Cup Qualifier against China at Saitama Stadium on Jan. 27, 2022. Japan beat China 2-0. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Ken Satomi / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
Vágólapra másolva!
Ausztrália és Japán labdarúgó-válogatottja is házigazdaként aratott újabb győzelmet csütörtökön a 2022-es, katari labdarúgó-világbajnokság ázsiai selejtezősorozatának harmadik szakaszában.

A B csoportban Ausztrália magabiztosan, 4-0-ra nyert a továbbra is pont nélkül sereghajtó Vietnam ellen Melbourne-ben, míg Japán Szaitamában 2-0-ra múlta felül Kínát. A második Japánnak 15, míg a harmadik Ausztrália 14 pontja van. A csoportjukban 16 ponttal éllovas Szaúd-Arábia 18.15-től fogadja Ománt.

Japán Kínát győzte le 2-0-ra Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Ken Satomi

Kedden újabb fordulót rendeznek, a folytatásra, egyben a zárásra pedig március végén kerül sor az utolsó két körrel.

A csoportokból az első két helyezett jut ki a vb-re, a harmadikok kontinentális pótselejtezőt játszanak egymás ellen, a párharc győztese pedig részt vesz az interkontinentális pótselejtezőn, amelyen a dél-amerikai ötödik helyezett lesz az ellenfele a részvételért. A földrészről még egyik válogatott sem harcolta ki a vb-részvételt - Katar rendezőként lehet ott -, de csütörtökön Irán és a Koreai Köztársaság helye is biztossá válhat.

Ázsiai vb-selejtezők, 3. szakasz, 7. forduló:
B csoport:
Ausztrália-Vietnam 4-0 (2-0)
Japán-Kína 2-0 (1-0)
később:
Szaúd-Arábia - Omán 18.15
A csoport:
Libanon-Koreai Köztársaság 13.00
Irán-Irak 15.30
Egyesült Arab Emírségek-Szíria 16.00