Vágólapra másolva!
Csütörtök délelőtt sajtótájékoztatón jelentették be a győri Városházán, hogy az ETO FC új tulajdonosa a MOL-csoport vezérigazgató-helyettese, a DAC-ot is birtokló Dr. Világi Oszkár lett.

A Nemzeti Sport beszámolójából kiderül, hogy Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere győzte meg Világi Oszkárt, hogy legyen az ETO tulajdonosa.

„Nem lehet úgy NB I-es futballt csinálni, hogy az NB II tizedik helyét célozzuk meg. Világi Oszkár célja viszont az élvonal" – fogalmazott a polgármester, majd köszönetet mondott a korábbi tulajdonosának, Mányi Józsefnek az elmúlt évekért.

„A korábbi felkéréseket, hogy más csapatoknál legyek résztulajdonos, vagy akár kizárásos tulajdonos is, mind elutasítottam, mégpedig azért, mert egy csapat is óriási terhet jelent.

– mondta Világi Oszkár, aki hangsúlyozta: nem ígér mást a győrieknek a klubnál, mint munkát és munkát.

A DAC tulajdonosa, Világi Oszkár lett az NB II-ben szereplő ETO FC tulajdonosa Forrás: maszol.ro

A közösségépítés mellett Világi Oszkár bízik benne, hogy a csapat mihamarabb visszajut az NB I-be.

„Persze, hogy az NB I-be kell feljutni, ez a csapat létének az alapja.

Van egy nagyon jó akadémia itt, Győrben, az onnan jövő fiataloknak át kell kerülniük a felnőttek közé. Ez nehéz munka, de én bízom benne, hogy sikerülni fog. Ha a fiatalok átkerülnek az akadémiánkról a felnőttcsapathoz, akkor megnyílik számukra az út a világ felé. Ez a küldetése az ETO-nak, hogy tehetséges fiatalokat neveljen. Aki dolgozik és tehetséges, az sikerre van kárhoztatva" – fejtette ki Világi Oszkár, aki azt is elárult, hogy a jövőben az ügyvezető igazgatói feladatokat Soldos Péter látja el.

Az új tulajdonos elmondta, hogy hamarosan megkezdődik a győri stadion korszerűsítése is.

Az infrastrukturális háttér mellett jelenleg öt pályája van a klubnak, én azt gondolom, hogy szeretnénk egy-két edzőpályát is felhúzni, ennyi kellene a sikeres munkához" – tette hozzá Világi Oszkár.

Az ETO FC 21 fordulót követően a hetedik helyen áll az NB II-ben, tíz pont a lemaradása a második feljutó helyen álló Vasas mögött.