Vágólapra másolva!
Nem csak Brazília lepődött meg, amikor az egykori válogatott labdarúgó, a jelenleg 44 éves Denilson de Oliveira bejelentette, hogy visszatér a pályára.

Denilson az 1998-as franciaországi vb-n hihetetlen technikai trükköket mutatott be, majd a 2002-es tornán – azon világbajnok lett – szintén káprázatos dolgokat művelt a gyepen. Középpályásként, és a támadó vonalban is remekelt, olykor még Ronaldinhót is lepipálta.

Denilson 12 éve jelezte, hogy befejezi az aktív futballt. Denilson egykoron a Sao Paulo együttesétől a Betishez szerződött 21.5 millió fontért (9.6 milliárd Ft), ami akkoriban, 1998-ban világrekord összegnek számított.

Denilson visszatér a pályára Forrás: AFP/Boris Horvat

Néhány napja azonban már újra látjuk őt, egy brazil kis csapat, az Íbis Sport Club kötött vele szerződést

- írja a Ripost. Akik látták első edzését, azt vallják, ha megfelelő erőnlétre tesz szert, újra sztár lesz majd a gyepen, igaz már csak az alacsonyabb osztályban, mert arról szó sem lehet, hogy eddigi 61 válogatottságának számát tovább gyarapítsa.

A veterán focista a Twitterén ezzel jelentette be elhatározását: „Az apa visszatér".

"Miután megkeresett a klub, megbeszéltem a dolgot a családommal, akiknek

Ibis Sport Clubra egyébként rásütötték a "A világ legrosszabb csapata" bélyeget. A kétes értékű cím megszerzéséért, későbbi megtartásáért nem kellett másat tenni, csupán sorozatban elveszíteni a mérkőzéseket - írja az Eurosport. A dolog odáig fajult, hogy

az Ibis felállított egy 3 éven, 11 hónapon és 26 napon át tartó nyeretlenségi szériát, ami természetszerűleg jelentős sportszakmai eredményeket nem hozott a klubnak, a Guiness Rekordok Könyvébe ugyanakkor beírta a kis brazil klub nevét.

Mindig is bohém fickónak ismerték Denilsont, akinek egyik korábbi történetét a mai napig is emlegetik Brazíliában. 2017-ben női játékvezető dirigálta a meccsüket, és mivel Denilson mindig is szerette a csajokat, egyre-másra tette a megjegyzéseket a csinos játékvezetőnek, de túlléphetett egy bizonyos határt, mert a játékvezetőnő kiállította. Hogy miket mondott Denilson, talán soha sem derül ki igazából, de, hogy a "spori" szemrebbenés nélkül lezavarta a pályáról a szemtelenkedő világklasszist, nos az elárul valamit a dologról.