Majdnem elsírta magát a FIFA elnöke az olaszok vb-selejtezős kiesése után

fbl Horizontal
Italy's forward Giacomo Raspadori reacts at the end of the 2022 World Cup qualifying play-off football match between Italy and North Macedonia, on March 24, 2022 at the Renzo-Barbera stadium in Palermo. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)
Vágólapra másolva!
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke beszélt az olasz válogatott vb-selejtezős búcsújáról.

A nemzetközi szövetség svájci elnökének olasz felmenői vannak, így nem csoda, hogy érzelmesen nyilatkozott Roberto Mancini csapatának bukásáról.

"Sírni lett volna kedvem - mondta a La Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatban. - Minden olasz számára szomorú, hogy sorozatban a második világbajnokságról is lemarad a csapat. És, ha a következő tornára ki is jutnak, akkor is 12 év telik el két részvétel között."

Gianni Infantino számára nem lesz teljes a katari torna Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Dmitriy Golubovich

Az 52 éves Infantino felidézte fiatalkori emlékeit, amikor az 1978-as, majd az 1982-es aranyéremmel záruló tornán szurkolt a csapatnak.

"Azt hiszem, akkor lettem szerelmes a labdarúgásba. Most minden olasz srác szomorú lehet. De ez van: csak 32 csapat jut ki, és négy évente van a torna. Legalábbis most" - tette hozzá, utalva egyrészt arra, hogy a 2026-os mexikói, amerikai, kanadai tornán már 48 csapat lesz, illetve, hogy a FIFA továbbra sem tett le róla, hogy kétévenként kerüljön sor a világbajnokságokra.