A Szeged öt gólt lőtt a Diósgyőrnek, óriási a harc a feljutásért az NB II-ben

Kondás Elemér FOTÓ KÉPKIVÁGÁS laza arckép, portré SZEMÉLY vezetőedző
A korábbi debreceni sikeredző, Kondás Elemér 2016 nyara után tér vissza az élvonalba
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 30. fordulójának rangadóján a második Diósgyőr hazai pályán 5-0-ra kikapott a Szeged csapatától.

A Diósgyőr a legutóbbi öt meccséből hármat elveszített, így a listavezető Vasas a forduló előtt már négypontos előnyre tett szert, és mivel vasárnap a fővárosiak 6-0-ra legyőzték a Békéscsabát, hétpontosra növelték az előnyüket a Szegedet fogadó Diósgyőr előtt. Ráadásul Kondás Elemér csapatának már nemcsak az angyalföldi együttesre kellett figyelnie, hanem a remek formában futballozó Szegedre is, amely egy győzelemmel még a feljutásra is esélyes lehet.

Kondás Elemér csapata hazai pályán kapott óriási pofont Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A szegediek elképesztő iramban kezdték a meccset. A 12. percben Bencze Márk szerzett vezetést, majd a 20. percben Vári Barnabás növelte a vendégcsapat előnyét, a 33. percben a MOL Fehérvár kölcsönjátékosa, Csoboth Kevin értékesített egy 100%-os ziccert. A Szeged már az első félidőben eldöntötte a meccset, a Diósgyőrnek pedig arra sem volt sansza, hogy kozmetikázza az eredményt, ugyanis az 53. percben Keller Rotem kiállítása miatt megfogyatkozott a miskolci csapat. A második félidőben aztán a Szeged Horváth Krisztofer két góljával kialakította az 5-0-s végeredményt, ezzel két pontra megközelítette a második Diósgyőrt, és bejelentkezett a második feljutó helyezésért.

Merkantil Bank Liga, 30. forduló
DVTK-Szeged 0-5 (0-3)

Az élcsoport: 1. Vasas 65 pont, 2. DVTK 58, 3. Szeged 56, 4. Kecskemét 55.