Dúsgazdag tulajdonos kezébe kerülhet a Fiorentina futballcsapata

ACF Fiorentina v AS Roma - Serie A ACF Fiorentina v AS Roma NurPhoto Soccer Serie A italian soccer Serie A match Artemio Franchi stadium ACF Fiorentina players AS Roma May Florence Horizontal SPORT GOAL PHOTO
A Fiorentina a 7. helyen végzett a Serie A 2021/2022-es idényében
Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Fiorentina hamarosan egy szaúd-arábiai konzorcium kezébe kerülhet, amely 350 millió euróért vásárolhatja meg a toszkán futballklubot.

Az amerikai Rocco B. Commisso 2019-ben vásárolta meg a klubot a Della Valle fivérektől, de az elmúlt időszakban sokat csalódott az olasz labdarúgásban, ezért mihamarabb eladná az egyesületet. A Football Italia értesülései szerint egy szaúd-arábiai konzorcium kezébe kerülhet a firenzei futballklub, amely 350 millió euróért vásárolhatja meg.

Commisso korábban rengeteg bírálatot kapott a szurkolóktól, amiért az év elején elengedte az ősi rivális Juventushoz a csapat szerb csatárát, Dusan Vlahovicot.

A Fiorentina a 7. helyen végzett a Serie A 2021/2022-es idényében Forrás: NurPhoto via AFP/Lisa Guglielmi/LiveMedia/NurPhoto/Lisa Guglielmi

A Fiorentina leendő új tulajdonosai szeretnék alaposan megerősíteni a játékoskeretet, és a jövőre vonatkozóan az a céljuk, hogy a csapat rendszeresen szerepeljen az európai kupasorozatokban.

A toszkán együttes az előző idényben a 7. helyen végzett a Serie A-ban, így a Konferencia-liga selejtezőjében indulhat.