Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójában a bajnoki címvédő Ferencváros Adama Traoré három góljával 3-1-re legyőzte a Budapest Honvéd FC-t a Groupama Arénában, ezzel Sztanyiszlav Csercseszov csapata továbbra is százszázalékos az NB I-ben. A találkozó után a mali válogatott támadó az M4 Sportnak elmondta, hogy pályafutása során először szerzett három gólt, míg a Honvéd kapusát érhetően nem vigasztalta, hogy csapata legjobbja volt egy elveszített meccsen.

Adam Traoré nyáron érkezett a Ferencváros csapatához a moldáv Sheriff Tiraspol csapatától. A mali válogatott támadó 11 meccsen tíz gólnál és három gólpassznál jár a Fradiban.

„Még sosem sikerült tripláznom, de a többiek nélkül ez nem sikerült volt. Nekik is gratulálok. Az első gól volt a döntő.

– nyilatkozta a meccs után a három gólt szerző Adama Traoré, aki a találkozó után megkapta a meccslabdát is.

Adama Traoré gyönyörű gólokat lőtt a Honvéd elleni meccsen Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Budapest Honvéd legjobbja ezúttal is a magyar válogatott keretében is számításba vett kapus, Szappanos Péter volt, aki érthetően csalódott volt a lefújás után.

„Szeretnék egyszer úgy a meccs embere lenni, hogy ponttal távozunk innen. Nem voltunk egyenlő ellenfelei a Fradinak, enerváltak, fáradtak voltunk. Az első félidőt ki kellett volna húznunk kapott gól nélkül, akkor jobban elhittük volna, hogy lehet keresnivalónk. A bekapott gól után összezuhantunk. Nem tudom, hogy változtathatnánk. Én kapusként megpróbálok minden meccsen jól védeni. A folyamatokat eredményekben lehet mérni. Nagyon átalakult a keretünk a nyáron, még az út elején vagyunk" – értékelt Szappanos Péter.

A csütörtökön az Európa-liga csoportkörébe bejutott Ferencváros egymást követő nyolcadik alkalommal győzte le a Honvédot az NB I-ben.