Megint klubot váltott az olasz futball botrányhőse

Mario Balotelli
Italy's football striker Mario Balotelli gestures at a press conference on September 1, 2022, after he signed a two-year contract with Swiss side FC Sion, the 11th club of his career. - Sion will become Balotelli's fifth club since January 2019, when he attempted to relaunch his career with Marseille after two successful seasons at Nice. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
A svájci bajnokságban szereplő FC Sion a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a 36-szoros olasz válogatott Mario Balotellit.

Az egykor hatalmas tehetségnek tartott támadó tavaly nyáron igazolt a török Adana Demirsporhoz, ugyan a szerződése 2024 nyaráig érvényes volt, ám a hírek szerint csúnyán összeveszett a csapat szintén olasz vezetőedzőjével, Vincenzo Montellával, ezért kellett távoznia.

A 32 éves balhés csatár pályafutása 11. csapatához szerződött. Karrierje legfényesebb időszakát az Internél töltötte, hol háromszor nyert bajnoki címet és egyszer a Bajnokok Ligáját is elhódította. A milánói kék-feketék után szerepelt a Manchester Cityben, a Liverpoolban, az AC Milanban, Franciaországban pedig a Nice és az Olympique Marseille együttesét erősítette. A Demirspor előtt rövid ideig a Monzában és a Bresciában futballozott.

Balotelli Svájcban folytatja pályafutását Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Törökországban 33 meccsen 19 gólt szerzett, de úgy tűnik úgy kihívásokra vágyott. A kétszeres svájci bajnok beszámolója szerint Balotelli két évre írt alá új csapatához, amelynek vélhetően nem kellett mélyen a zsebébe nyúlnia, ugyanis a Transfermarkt nagyjából 2.8 millió euróra becsüli a játékos értékét.