Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában a címvédő Paris Saint-Germain 3-0-ra nyert a Nantes otthonában.

A párizsiak a hét közi fordulóban 3-0-ra nyertek az újonc Toulouse otthonában, Neymar és Kylian Mbappé is betalált a meccsen, a hétszeres aranylabdás Lionel Messi pedig két gólpasszt adott. A Nantes kellemes ellenfélnek ígérkezett, ugyanis Antoine Kombouare együttese öt meccsből csak egyet tudott megnyerni az idei szezonban.

A párizsi csapatban Neymar csak kispados volt, ami annak fényében különösen érdekes, hogy a világ legdrágább játékosát az átigazolási időszak utolsó napján felajánlották a Manchester Citynek, pedig az idei szezonban hat meccsen kilenc gólt lőtt és hat gólpasszt adott, ezzel magasan ő a PSG legjobbja.

A párizsi csapat uralta a meccset, és a 18. percben egy gyönyörű góllal megszerezte a vezetést. Egy labdaszerzés után Lionel Messi ugratta ki Kylian Mbappét, a világbajnok francia támadó pedig 13 méterről a bal felső sarokba tekert.

Kylian Mbappe varázslatos gólt lőtt Forrás: AFP/Sebastien Salom-Gomis

Hat perccel a párizsi vezetőgól után még nagyobb bajba került a Nantes, ugyanis a brazil Fabio nyújtott lábbal rácsúszott a portugál Vitinhára, a játékvezető pedig kiállította a hazai csapat játékosát.

A második félidőben szinte azonnal növelte az előnyét a PSG. Egy szép támadás végén Lionel Messi került helyzetbe, lőhetett is volna, de inkább középre passzolt az érkező Mbappéhoz, aki közelről a kapuba belsőzött.

  • A Ligue 1 történetében ezzel Messi lett a második azon játékosok között, akik a leggyorsabban elérték a 20 gólpasszt. A hétszeres aranylabdásnak 32 meccs kellett ehhez, az első helyen álló Ángel Di Mariának pedig 31.
Messi tanári módon osztogat a PSG-ben Forrás: AFP/Sebastien Salom-Gomis

A 68. percben a párizsi csapat megszerezte a harmadik gólját.

Egy szépen kijátszott akció végén a három perccel korábban beállt Neymar lőtt három méterről kapufát üres kapura, de a kipattanó pont Nuno Mendes elé került, aki nyolc méterről a kapuba bombázott.

A folytatásban a párizsi csapatnak voltak még helyzetei, a 83. percben egy káprázatos szlalomozás után Messi került ziccerbe, de Alban Lafont védeni tudta az argentin támadó lövését, így az eredmény már nem változott. A PSG ezzel a győzelemmel pontszámban beérte a Marseille-t, és a jobb gólkülönbségének köszönhetően a tabella élére állt.

Ligue 1, 6. forduló
Nantes-Paris Saint-Germain 0-3 (0-1)
Gólszerző: Mbappé (18., 55.), Nuno Mendes (68.)
Kiállítva: Fabio (24.)