Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II 8. fordulójának rangadóján a Diósgyőr hazai pályán 3-0-ra legyőzte az éllovas MTK-t.

A 8. forduló, sőt az egész bajnokság legnagyobb rangadóján a Diósgyőr a hét kör után veretlenül éllovas MTK-t fogadta mintegy 4000 néző előtt.

A budapesti csapat kezdte aktívabban a meccset, a 11. percben Bognár István éles szögből leadott lövésénél kellett mentenie a DVTK védelmének. A 19. percben óriási diósgyőri ziccer maradt ki, Szatmári közelről fejelt a kapu fölé. A 33. percben megint a miskolciak kerültek gólhelyzetbe, Könyves kevéssel maradt le Bényei labdájáról, amely a bal kapufát találta el.

A 44. percben egy elképesztő öngóllal szerzett vezetést a DVTK, Gera beadását Somodi ütötte rá Bibenre, akiről az MTK kapujába pattant a labda.

A második félidő elején növelte előnyét ifj. Szergej Kuznyecov csapata, Gera középre tett labdáját Bényei nem találta el jól, ám Könyves lecsapott rá és 7 méterről a kapuba lőtt. Németh Krisztián a 67. percben kapufát lőtt, de szépítés helyett érkezett az újabb diósgyőri gól, Cseke bal oldali beadását a hosszú oldalon érkező Könyves szépen helyezte a hosszú sarokba.

A folytatásban újabb gól már nem esett, Bognár György együttese csak helyzetekig jutott és először kapott ki a szezonban, de továbbra is vezeti az NB II-őt.

Merkantil Bank Liga 8. forduló:
Diósgyőri VTK-MTK Budapest 3-0 (1-0)

A bajnokság állása Forrás: nb2.hu