A Real Madrid edzője elmondta, mit vár Benzemától

BENZEMA, Karim
Madrid, 2022. október 16. Karim Benzema, a Real Madrid játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a spanyol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójában játszott Real Madrid-Barcelona mérkőzésen Madridban 2022. október 16-án. MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez
Vágólapra másolva!
Carlo Ancelotti, a spanyol bajnoki címvédő Real Madrid labdarúgócsapat szakevezetője szerint Karim Benzema sérülése már a múltté, az aranylabdás francia támadó rendkívül motivált és kész a visszatérésre.

A fővárosiak olasz vezetőedzője csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt Benzemáról, de arra vonatkozóan már mondott konkrétumot, hogy hány percnyi játéklehetőséget kíván adni Benzemának a pénteki bajnoki összecsapáson, amelyen a csapata a Valladolid vendégeként szerepel a La Ligában.

"Karim nagyon motivált és lelkes játékosként tért vissza, aki sokat fog nekünk segíteni a szezon második felében. Már csak azért is, mert az idény első felében keveset játszhatott, márpedig nagyon szeretné megmutatni magát" - mondta az olasz szakvezető a csatárról, aki a katari világbajnokságot sérülése miatt kihagyta, de azóta már ismét egészséges.

Benzema már szeptemberben is sérülésekkel bajlódott, majd visszatért ugyan, de ismét kiesett.

Legutóbb november elején játszott tétmérkőzést, és december 10-én kezdte újra az edzéseket a Realnál.

Karim Benzema megkapja a lehetőséget a bizonyításra Forrás: MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez

A tréner kiemelte: Benzema az elmúlt napokban lejátszott felkészülési találkozókon 30, majd 45 percet játszott, a fizikai állapota pedig folyamatosan javul.

A katari vb-t megjárt madridi alapembereinek majd' mindegyike helyet kapott Ancelotti meccskeretében, még a világbajnokság záró szakaszában érdekelt,

a horvátokkal bronzérmes Luka Modric, valamint a franciákkal ezüstérmes Aurelien Tchouaméni és Eduardo Camavinga is,

jóllehet ők hárman a vb után még csak egyetlen közös foglalkozáson vettek részt társaikkal. Velük kapcsolatban Ancelotti elmondta: szeretett volna több pihenőidőt biztosítani számukra, de a sűrű versenynaptár erre nem adott lehetőséget. Pénteken viszont elsősorban azokkal tervez, akikkel az elmúlt hetekben, napokban együtt dolgozhatott.

A Real Madrid második a spanyol bajnoki tabellán, a listavezető FC Barcelonát kétpontos hátránnyal követve.