Vágólapra másolva!
Távozik posztjáról a Magyar Futball Akadémia szakmai igazgatója, miután a Budapest Honvéd közös megegyezéssel szerződést bontott Simon Miklóssal – írja a honvedfc.hu.

A szakember 2008 telén érkezett a Budapest Honvédhoz a Magyar Futball Akadémiára, ahol dolgozott az összes korosztályos együttessel, majd volt a második csapat vezetőedzője és az első csapat segédedzője – Marco Rossi munkáját is segítette.

Az első csapatot négy NB I-es és egy Ligakupa-mérkőzésen vezetőedzőként is irányította, míg 2020 októberétől mostanáig szakmai igazgatóként segítette a Magyar Futball Akadémiát.

Nála mutatkozott be az NB I-ben Botka Endre, de az MFA további válogatott tehetségei, Baráth Botond, Gazdag Dániel, Holender Filip és Vécsei Bálint is megfordultak a kezei alatt.

Simon Miklós nyert Puskás-Suzuki-kupát, korosztályos bajnoki címeket, az U19-es együttessel pedig nemcsak aranyérmes lett, hanem az ifjúsági Bajnokok Ligájában is vezette a gárdát.

A 155 NB III-as bajnokin edzősködő szakember a Honvédnál töltött időszaka alatt, a klub támogatása mellett végezte el a különböző edzői képzéseket, tanulmányai során az UEFA pro-licencet is megszerezte, közben pedig Németh Antal segítőjeként a korosztályos válogatott mellett is dolgozhatott.

Simon Miklós a fontos szerepet játszott a 2020 nyarán indult Felnőttprogramban is, amelynek köszönhetően az NB III-as második csapatban a Honvéd lehetőséget adott a legtehetségesebb akadémistáinak.