Őrült Manchester United-Barcelona meccsen dőlt el, ki lehet a Fradi ellenfele

fbl Horizontal EUROPA LEAGUE FOOTBALL
Manchester United's Brazilian midfielder Antony (L) celebrates after scoring his team second goal during the UEFA Europa league knockout round play-off second leg football match between Manchester United and FC Barcelona at Old Trafford stadium in Manchester, north west England, on February 23, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európa-liga egyenes kieséses szakaszát megelőző playoff-kör visszavágóján a Manchester United 2-1-re nyert a Barcelona ellen az Old Traffordon, így 4-3-as összesítéssel jutott tovább a nyolcaddöntőbe, ahol akár a Ferencváros is lehet az ellenfele.

Elképesztő meccset játszott egymással a két sztárcsapat egy héttel ezelőtt, a fantasztikus rangadó 2-2-es döntetlent hozott, így szinte egyenlő esélyekkel várhatták a folytatást a felek. A Manchester United továbbra sem számíthatott a súlyosan megsérülő Eriksenre, valamint Martialra és Van De Beekre sem, míg a Barcelona számára nagy érvágás volt, hogy tehetséges fiatal középpályásai közül Gavi sárga lapos eltiltás, Pedri pedig combsérülés miatt nem léphetett pályára.

Így is világsztárok futottak ki az Old Trafford gyepszőnyegére, a meccset pedig a hazaiak kezdék jobban, Bruno Fernandes helyzeténél már a 3. percben nagyot kellett védenie Ter Stegennek. A 16. percben Baldé esett el Fernandes szorításában a 16-oson belül, Clement Turpin játékvezető pedig azonnal a büntetőpontra mutatott.

Lewandowski állt a labda mögé és De Gea ugyan beleért a lengyel lövésébe, de nem tudott védeni, a Barca szerzett vezetést a 18. percben.

Lewandowski tizenegyesénél nem volt szerencséje De Geának Forrás: AFP/Oli Scarff

A bekapott gól után átvette a játék irányítását a United, de nem igazán tudott helyzeteket kialakítani a fegyelmezetten védekező és a labdát is megbecsülő katalánok ellen. A szünetig nem történt változás - bár De Gea egyszer veszélyes helyen adta el a labdát -, Xavi együttese továbbjutásra, Erik Ten Hag csapata kiesésre állt.

Fantasztikusan kezdte a második félidőt és azonnal kiegyenlített a United.

Egy eladott labda után Fernandes játszotta meg Fredet, aki egy átvétel után 15 méterről remekül kilőtte a bal alsó sarkot.

Fernandes és Fred hozták össze az egyenlítő gólt Forrás: AFP/Oli Scarff

Fepörgött a góltól hazai együttes, nem sokkal később a csereként beálló Antony elől kellett nagyot mentenie Christensennek. A 60. percben kisebb tömegverekedés robbant ki, miután Fernandes a labdát közelről nagy erővel a földön fekvő De Jongba bombázta. A bíró nem adott piros lapot, megúszták sárgával a balhézó sztárok.

A 64. percben De Geának kellett nagyot védenie, Kounde fejese tartott a léc alá, majd Kessié lövését is fogta a spanyol kapus.

A 73. percben aztán fordított a United, egy lepattanó labdát Antony okosan helyezett a jobb alsó sarokba, így már az angolok álltak továbbjutásra.

Antony villanásának köszönhetően fordított a Manchester United Forrás: AFP/Oli Scarff

Egyre fogyott a kiesésre álló Barcelona ideje, Xavi együttese pedig nem tudott helyzetekig jutni az egyre szenvedélyesebben futballozó angol csapat ellen. A katalánok nagy erőket mozgósítottak a hajrában a hosszabbítás kiharcolásáért, de már nem tudtak újabb gólt lőni, így kiestek.

A Manchester United tehát ott van a nyolcaddöntőben, és a pénteki sorsoláson akár a Ferencvárossal is összekerülhet.

Európa-liga, nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágók:

Manchester United (angol)-FC Barcelona (spanyol) 2-1 (0-1)

Union Berlin (német)-Ajax Amsterdam (holland) 3-1 (2-0)

AS Roma (olasz)-Salzburg (osztrák) 2-0 (2-0)

AS Monaco (francia)-Bayer Leverkusen (német) 2-3 (1-2, 2-3, 2-3) - 11-esekkel: 3-5

Nantes (francia)-Juventus (olasz) 0-3 (0-2)

Midtjylland (dán)-Sporting Lisboa (portugál) 0-4 (0-1)

PSV Eindhoven (holland)-Sevilla (spanyol) 2-0 (0-0)