Megkaphatná a Nobel-díjat, mégis klubot vált a japán focista

RB Leipzig - Eintracht Frankfurt Sports Bundesliga Single image single Single player Action on the ball Single action Crop whole figure Portrait|single image Portrait|individual Single player|Action Single player|on the ball soccer Horizontal
25 February 2023, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, RB Leipzig - Eintracht Frankfurt, Matchday 22, Red Bull Arena. Frankfurt's Daichi Kamada plays the ball. Photo: Robert Michael/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by ROBERT MICHAEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem akármilyen ajánlatot kapott a Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurt japán futballistája a klub egyik legnagyobb szurkolójától.

A 26-szoros japán válogatott futballista 2017-ben igazolt a Szagan Toszu csapatától Frankfurtba, ahol egy, a belga St. Truidenben töltött kölcsönidény után meghatározó játékossá vált. Az idei szezonban például 20 Bundesliga-meccsen hét gól és öt gólpassz a mérlege, de a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában is van 3-3 találata.

Idény végén azonban várhatóan elhagyja Frankfurtot, és bár csábítja a Manchester United, a Liverpool, a Barcelona és a Bayern München is, minden bizonnyal a Borussia Dortmund lesz az új csapata. Még annak ellenére is, hogy a csapat egyik legnagyobb drukkere, a 2021-es kémiai Nobel-díjat elnyerő tudós, Benjamin List azt mondta, ha kell a legnagyobb tudományos elismerés arany medálját is japán focistának adja, csak hogy a Majna-parton maradjon.