Váratlan Bayern-vereség Tuchel és Lőw Zsolt második meccsén

firo : April 4th, 2023, football, soccer, DFB Pokal, season 2022/2023, quarterfinals, FC Bayern Munich - SC Freiburg 2023 BAYERN Dfb cup FCB FC Bayern Munich - SC Freiburg Freiburg SCF Spo Quarterfinals Season 2022 XTIMEDIF Soccer Munich Horizontal
firo : April 4th, 2023, football, soccer, DFB Cup, season 2022/2023, quarterfinals, FC Bayern Munich - SC Freiburg Nicolas Hofler, SC Freiburg, SCF, Freiburg, whole figure, gesture, jubilation, goal to 1:1 (Photo by Marcel Engelbrecht / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Német Kupa negyeddöntőjében a Bayern München hazai pályán 2-1-re kikapott a Freiburgtól, míg az Eintracht Frankfurt szintén hazai pályán, az Union Berlin elleni 2-0-s sikerrel jutott elődöntőbe.

Bayern München - Freiburg

Thomas Tuchel és Lőw Zsolt párosának az első mérkőzésükön a rivális Borussia Dortmundot sikerült legyőznie a bajnokságban, ám a következő találkozó sem tűnt egyszerűnek. A kupa negyeddöntőjében az előző idényben döntős Freiburg volt az ellenfél, amely az Európa-liga-nyolcaddöntős búcsú ellenére most is nagyszerű szezont fut – igaz,

ezelőtt még soha nem nyert mérkőzést Münchenben a Bayern ellen.

Sallai Roland a vendégek kispadján kezdte az összecsapást.

A meccs első igazi helyzetéig a 19. percben kellett várni, azonban ez rögtön gólt hozott:

Joshua Kimmich szögleténél Dayot Upamecano volt jóval harciasabb a védőknél, és 5 méterről a hálóba bólintott.

Upamecano fejesével vezetett a Bayern Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Peter Kneffel

A gól a vendégekre is ébresztő hatással volt, noha Michael Gregoritsch fejese még Yann Sommer kezében landolt.

A 27. percben viszont Kingsley Coman rövid felszabadítása után Nicolas Höfler 25 méterről, bal lábbal a bal sarokba lőtt hatalmas bombagólt.

A Bayern hamar vissza akarta venni a vezetést, és a félidő vége előtt még Leon Goretzka és Matthijs de Ligt, valamint Thomas Müller előtt többször is nagy helyzet adódott, ám mégis 1-1-gyel vonultak szünetre a csapatok.

Thomas Müller előtt több nagy gólszerzési lehetőség is adódott az első félidő végén Forrás: AFP/Christof Stache

A második játékrész elején nem volt akkora nyomás a freiburgi kapun, de így is a Bayern uralta a játékot. Az első nagy lehetőség a 62. percben következett, amikor

Kimmich beadása után Benjamin Pavard csúsztatott fejjel a keresztlécre.

A félidő felénél Tuchel kettős cserére szánta el magát, de a túloldalon is volt változtatás: Sallai Roland március közepe óta először lépett pályára a Freiburgban.

A Bayernnek azonban a cserék sem segítettek, az egyre növekvő fölény elsősorban a labdabirtoklásban mutatkozott be, elöl Joao Cancelónak, Leroy Sanénak, majd Serge Gnabrynak csak kisebb helyzete volt.

A 93. percben aztán jött a dráma: Höfler lövésébe Jamal Musiala kézzel ért bele, ezért tizenegyest kapott a Freiburg,

amit Pavard és a több másik Bayern-játékos nagyon nehezen, sokáig reklamálva tudott csak feldolgozni.

A büntetőt Lucas Höler végezte el, és magasan, középre belőtte a labdát az elvetődő Sommer mellett.

A hátralévő egy percben már nem volt lehetősége a münchenieknek az egyenlítésre, így tavaly után idén sem jutottak be a Német Kupa elődöntőjébe, míg a Freiburg ismételten ott van a legjobb négy között.

Thomas Tuchel a Német Kupában vereséggel mutatkozott be a Bayern vezetőedzőjeként Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

Eintracht Frankfurt - Union Berlin

Az első félidőben nagy fölényben játszott a hazai csapat, amely

a világbajnoki ezüstérmes Randal Kolo Muani révén a 11. és a 13. percben is gólt szerzett, majd még egyszer a vendégek kapujába talált, de ezt les miatt nem adták meg.

Ezen kívül is akadt helyzete bőven a Frankfurtnak, az eredmény azonban nem változott, és a második félidőben sem, amelyben a sérülésből lábadozó Schäfer András nélkül játszó fővárosi csapat már többet próbálkozott kapura lövéssel.

Szerdán a Nürnberg a VfB Stuttgarttal, majd a címvédő RB Leipzig – Szoboszlai Dominik, Willi Orbán és Gulácsi Péter csapata – a Borussia Dortmunddal mérkőzik meg az elődöntő maradék két helyéért. A legjobb négy között május 2-án és 3-án játsszák a két mérkőzést, a döntőre pedig június 3-án kerül sor a berlini Olimpiai Stadionban.

Eredmények, Német Kupa, negyeddöntők:
Bayern München – Freiburg 1-2 (1-1)
Eintracht Frankfurt – Union Berlin 2-0 (2-0)