Bejelentette a visszavonulását a legendás spanyol focista

57625955 Square Horizontal
Spanish midfielder Xavi (R), Spanish goalkeeper Santiago Canizares (2nd R-behind), Spanish midfielder David Albelda (3rd R), Spanish forward Fernando Torres (3rd L) and Spanish midfielder Joaquin (2nd L) defend against a free kick as Saudi defender Redha Tukar (L) and Saudi midfielder Nawaf al-Temyat (C-no 18) look on during the opening round Group H World Cup football match between Saudi Arabia and Spain at Kaiserslautern's Fritz-Walter Stadium, 23 June 2006. Spain won the match 1-0. AFP PHOTO / VALERY HACHE (Photo by VALERY HACHE / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Betis Balompié a hivatalos oldalán tette közzé, hogy a klublegendának számító Joaquín Sánchez a szerződése lejártával, a szezon végén befejezi a pályafutását.

A sevillaiak 41 éves játékosa a Valencia, a Málaga és a Fiorentina csapatában is megfordult, de a karrierje legnagyobb részét, összesen 17 idényt a Betisben töltötte.

Joaquín jelenleg a második legtöbb meccset játszó labdarúgó a LaLiga történetében 615 meccsel, mindössze 7 mérkőzéssel lemaradva Andoni Zubizarretától – ezt még meg is döntheti. A jobbszélső a Betisben rekordot jelentő 521 összecsapáson szerepelt, és az egyetlen játékos a klub történetében, aki kétszer is megnyerte a nemzeti kupát (2005-ben és 2022-ben).

Joaquín a spanyol válogatottal két világbajnokságon és egy Európa-bajnokságon is szerepelt, de legutóbb 2007-ben viselte a címeres mezt.