Kezdődhet az ünneplés Nápolyban, az Inter legyőzte a Laziót

FC Internazionale v Lazio - Serie A 2023,FC Internazionale,Football,Italy,Lazio,Milan,Serie A,Soccer Horizontal
MILAN, ITALY - APRIL 30: Lautaro Martinez of FC Internazionale celebrates victory with team mates at the end of the Serie A football match FC Internazionale vs Lazio at San Siro Stadium in Milan, Italy on April 30, 2023 Piero Cruciatti / Anadolu Agency (Photo by Piero Cruciatti / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Internazionale a két gólt szerző Lautaro Martínez és a két gólpasszt adó Romelu Lukaku vezérletével 3-1-re legyőzte a vendég Laziót az olasz labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának vasárnap kora délutáni rangadóján.

A Bajnokok Ligájában elődöntős milánói együttes az első félidőben csak egy les miatt érvénytelenített találatot szerzett, mely után három perccel a római vendégek szerezték meg a vezetést. A szünet után végig fölényben futballozott az Inter, amelynek a 78. percben jött össze az egyenlítés, ekkor Lukaku passzából az argentin világbajnok Martínez volt eredményes. Öt perccel később a belga válogatott támadó a német Robin Gosensnek adott gólpasszt, a 90. percben pedig Martínez állította be a végeredményt.

Lautaro Martínez (középen) ismét rendkívül fontos gólokat szerzett Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Piero Cruciatti

Az Internazionale sorozatban harmadik tétmeccsét nyerte meg, míg a Lazio elveszítheti a második helyét, ha a Juventus este legyőzi a házigazda Bolognát a forduló zárómérkőzésén.

De ennél sokkal fontosabb, hogy amennyiben a Napoli hazai pályán legyőzi a Salernitánát, akkor a campaniai klub 1987 és 1990 után megszerzi fennállása harmadik bajnoki címét.

Serie A, 32. forduló:
Internazionale-SS Lazio 3-1 (0-1)
később:
Cremonese-Hellas Verona 15.00
SSC Napoli-Salernitana 15.00
Sassuolo-Empoli 15.00
Fiorentina-Sampdoria 18.00
Bologna-Juventus 20.45
szombaton játszották:
Torino-Atalanta 1-2 (0-1)
AS Roma-AC Milan 1-1 (0-0)
pénteken játszották:
Lecce-Udinese 1-0 (0-0)
Spezia-Monza 0-2 (0-1)