Megszületett a megállapodás: megszerezte első nyári sztárigazolását a Manchester United

fbl Horizontal FOOTBALL
England's striker Harry Kane (R) celebrates scoring the team's third goal with England's midfielder Mason Mount during the UEFA Nations League group A3 football match between England and Germany at Wembley stadium in north London on September 26, 2022. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint hosszas alkudozás után megállapodott egymással a Chelsea és a Manchester United Mason Mount átigazolásáról, így a 36-szoros angol válogatott középpályás Erik ten Hag együttesnél folytatja pályafutását.

Alig egy hete, hogy a Chelsea harmadszor is elutasította a manchesteriek ajánlatát Mason Mountért, ami 55 millió font volt. A MU akkor figyelmeztette a londoni klubot, ha nem fogadják el az utolsó ajánlatot, akkor befejezik a tárgyalásokat. Ennek ellenére nem tettek le a középpályás megszerzéséről és egybehangzó sajtóinformációk szerint csütörtökön 60 millió fontos vételárban megegyezett egymással a két klub. A személyes feltételekről a 24 éves játékos már korábban megállapodott a Uniteddel, így Mount lesz Erik ten Hag első nyári szerzeménye.

A Chelsea akadémiáján nevelkedett Mount 2017-ben mutatkozott be a londoni kékek felnőttcsapatában, összesen 195 tétmecsen lépett pályára, 33 gólt és 37 gólpasszt jegyzett. A Chelsea-vel többek között Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot is nyert.