Botrány Párizsban: a PSG levélben támadja a cirkuszoló Mbappét

Horizontal FOOTBALL PRESS CONFERENCE SIDE BY SIDE
A Paris Saint-Germain elnöke ultimátumot adott Kylian Mbappénak
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain háromoldalas levelet küldött Kylian Mbappénak, amelyben azzal vádolja a francia világbajnok focistát, hogy a nyáron elbizonytalanította a klubot, és július 31-ig adtak neki határidőt, hogy döntsön a jövőjéről.

A francia l'Equipe azt írja, hogy a PSG azzal vádolja Mbappét, hogy "óriási kárt" okozott a klubnak azzal, hogy nyilvánosan bejelentette, hogy jövő nyáron szabadon távozna, és hangsúlyozza, hogy az ügynek magánügynek kellett volna maradnia. Emellett a játékost "az őszinteség hiányával" is vádolják, amiért ezt a bejelentést a nyári átigazolási időszakra időzítette.

A levél végén találkozót kérnek a helyzet megoldására, hogy elkerüljék "a klub megbénulását", és július 31-i határidőt adtak a francia válogatott játékosnak, hogy eldöntse, aláírja-e a szerződéshosszabbítását vagy eladják.

A PSG levele válasz a Mbappé által júniusban írt levélre, amelyben elmagyarázta Nasszer al-Kelaifi elnöknek, hogy miért nem kívánja aktiválni a szerződésében szereplő egyéves hosszabbítást.

A PSG eltökélt szándéka, hogy Mbappét nem hagyja ingyen távozni a klubtól, al-Kelaifi elnök ezt szerdán hangsúlyozta is, amikor azt mondta hogy "nyitva áll az ajtó" Mbappé távozása előtt, ha nem hosszabbítja meg a szerződését.

"Szeretnénk, ha maradna, de ingyen nem távozhat.

Ez volt a szóbeli megállapodásunk, és ő ezt nyilvánosan is kifejezte egy interjúban" – idézi a Le Parisien a francia csapat elnökét.

A Paris Saint-Germain elnöke ultimátumot adott Kylian Mbappénak Forrás: AFP/Franck Fife

„Nagyon megdöbbentett, amikor megtudtam, hogy ingyen akar távozni.

Amikor megkaptam ezt az információt, megdöbbentem és csalódott voltam" – folytatta al-Kelaifi.

„Ezért kell döntenie a jövő héten, vagy legfeljebb két héten belül. És ha nem akar új szerződést kötni, akkor az ajtó nyitva áll. Ez így van vele és mindenki mással is.

Senki sem nagyobb a klubnál, egyetlen játékos sem, még én sem. Ez teljesen világos. A labdarúgás normái szerint nem engedheted meg, hogy a legjobb játékosod ingyen távozzon.

Ez soha nem történhet meg" – tette hozzá a katari sportvezető.

Mbappe a 2022/23-as szezonban 34 bajnoki mérkőzésen 29 gólt szerzett, ezzel az ötödik bajnoki címét nyerte a PSG-vel, összességében pedig hatodikat.

A 24 éves támadó 260 meccsen 212 gólt lőtt a Paris Saint-Germainben, ezzel már most a klub történetének legeredményesebb játékosa, ráadásul a legutóbbi öt szezonban sorozatban ötször nyerte el a gólkirályi címet a Ligue 1-ben.