Birkák is legelhetnek a Fradi feröeri hoteljének tetején - videó

Views of Torshavn, Faroe Islands Faroe Islands,life,Torshavn Horizontal
TORSHAVN, FAROE ISLANDS - SEPTEMBER 24: A view of a building in Torshavn, Faroe Islands on September 24, 2022. Celal Gunes / Anadolu Agency (Photo by Celal Gunes / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A Budapest-Vagar repülőút eseménytelen és izgalommentes volt, mégis hatalmas taps tört ki a fedélzeten, amikor a pilóta rendben letette a gépet a feröeri Vagar szigetén lévő repülőtéren. A világ egyik legrövidebb kifutópályájával rendelkező légikiötő megközelítése pont olyan, mint amikor Tom Cruise a Top Gun című filmben elképesztő manővereket hajtott végre. Feröeren tombolt a vasárnapi egynapos nyár, plusz 16 fok és napsütés várta a magyar bajnokcsapatot, a Ferencvárost.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Tórshavnból, a Feröer-szigetekről.

Birka, fű, birka és fű mindenütt. Ez a kép fogadta a magyar küldöttséget a kis skandináv szigetcsoporton, miközben az autóbusz Vagarból a fővárosba haladt. Az ég hamar beborult, szürke lett minden, meg harsogó zöld, miközben a hegytetőről a vízesések zubogtak alá. A 40 perces buszúton egy tengeri alagutat is megjártunk, igaz, ez nem az, amit két éve adtak át, s amely Tórshavnt Rúnavikkal köti össze. Ebben az alagútban körforglom is van - mindez az Atlanti-óceán alatt - így ez építészetileg mindenképpen egyedülálló alkotás.

Így érkezett meg a Fradi a Feröer-szigeekre:

A Ferencváros a Feröer-szigetek legelegánsabb hoteljében a Hiltonban kapott szállást. Ez a vadonatúj szálloda a főváros feletti domboldalon terpeszedik, a tetején pedig tapasztott föld és fű található. Nem gyeptégla, ahogy azt sokan hiszik.

A Klaksvik-Fradi Bajnokok Ligája meccsre óriási az érdeklődés a szigeteken. A Klaksvik nagyon büszke arra, hogy ilyen neves csapattal játszhat. Ami az időjárást illeti, az nem lesz kegyes hozzánk. A következő két napban fokozatosan csökken a hőmérséklet és sokat fog esni az eső. Már ha hinni lehet az előrejelzéseknek. Ezeket itt, Feröeren érdemes kétkedéssel fogadni, hiszen itt egy órán belül akár mind a négy évszak is előfordul. Mindenestre az éjfélig a horizonton fentlévő nap miatt az sem lehet igazán észrevenni, hogy leszállt az este.