Vágólapra másolva!
A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) versenybizottsága nem szabott ki büntetést a Real Madrid középpályására, az uruguayi Federico Valverdére, aki ellen azért indítottak vizsgálatot, mert áprilisban a Villarreal elleni bajnoki meccs után a stadion parkolójában arcon ütötte az ellenfél játékosát, Alejandro Baenát.

Valverde és Baena között a mérkőzés közben is feszült volt a hangulat, a találkozó után pedig Valverde a stadion parkolójában arcon is ütötte Baenát.

Spanyol sajtóhírek szerint ennek az előélete a Király-kupában lejátszott januári meccsről származik, ahol Baena személyes sértéseket mondott Valverdének, köztük a

mondatot, ezt pedig az áprilisi meccsen is megismételte. Baena ezzel arra utalt, hogy Valverde párjától, Mina Boninótól született gyermekéről sokáig az gondolták, hogy nem fog megszületni elvetélés miatt – azonban a kisbaba idén június 25-én megszületett, a Bauti nevet kapta és szerencsére jó egészségnek örvend.

Federico Valverde (balra) úgy tűnik, megússza büntetés nélkül az esetet Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton

Valverde állítólag "a család szent és sérthetetlen" kifejezést mondta Baenának, mielőtt arcon ütötte a spanyolt a parkolóban, aki válaszul rögtön a biztonsági emberekért kiáltott, majd egy rendőrrel is megbeszélte a történteket.

Baena, akit később zúzódásokkal és duzzadt arccsontokkal láttak, feljelentést tett a rendőrségen az incidens miatt, de az ügyet júliusban elutasította a bírói testület, miután azt állították, hogy nem volt bizonyíték a bűncselekményre.

Az esetről videófelvétel is készült, amit már a rendőrség is vizsgált, de az ügyet júliusban elutasította a bírói testület, miután azt állították, hogy nem volt bizonyíték a bűncselekményre.