Vágólapra másolva!
Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott első számú kapusa a hivatalos közösségi-oldalán tudatta, hogy tíz hónap és tíz nap után visszatért az RB Leipzig első csapatába.

A 33 éves kapus tavaly október 5-én sérült meg a skót Celtic elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A találkozó 10. percében Gulácsi egy hazaadás után elpasszolta a labdát, ezt észlelve egy gyors irányváltás után bicsaklott meg a térde, ami után ápolni kellett. Később kiderült az elülső keresztszalag szakadt el az 51-szeres magyar válogatott kapus jobb térdében.

Gulácsi Péternek ki kellett hagynia az előző szezont Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

Öt nappal később meg kellett műteni Gulácsit, akinek így ki kellett hagynia szinte a teljes szezont, most azonban a hivatalos közösségi oldalán tudatta, hogy 10 hónap és 10 nap után visszatért az első csapatba.

Az RB Leipzig szombaton 3-0-ra legyőzte a Bayern München csapatát a német Szuperkupa-mérkőzésen, a találkozón Janis Blaswich védte a lipcsei csapat kapuját. Azt még egyelőre nem tudni, hogy Marco Rossi kezdőként számít-e Gulácsira az idei szezonban, az viszont már eldőlt, hogy Gulácsi csapatkapitányi karszalagját a szintén magyar válogatott Willi Orbán kapta meg az idei szezonra.