Vágólapra másolva!
A magyar férfi labdarúgó-válogatott vasárnap este, felkészülési mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszott Csehország ellen a telt házas Puskás Arénában. A meccs után a hazaiak középpályása, Kalmár Zsolt értékelt az interjúzónában.

A nyáron Dunaszerdahelyről Székesfehérvárra igazolt középpályás az első félidőben kapott lehetőséget Marco Rossi szövetségi kapitánytól – mint kiderült, a szünetbeli csere előre megbeszélt volt.

„Az volt megbeszélve a Mesterrel, hogy az első 45 perc lesz az enyém, úgyhogy abban mindent kiadtam magamól és próbáltam a csapat hasznára lenni" – nyilatkozta Kalmár Zsolt, aki az Origónak láthatóan csalódottan elmondta,

a csökkentett játékidőt a nem tökéletes állapota miatt kapta.

– „Bonyolult helyzet az enyém: a stábbal és a fizioterapeutákkal egyeztetve beszéltük meg, hogy ennyi lehetőséget kapok.

Minden téren, így egészségileg is kell még fejlődnöm, és a válogatott meccs nem arra való, hogy teljesen elhasználjanak egy játékost, erre is figyelnek itt. Mindenkit meghallgattam, és szerintem ez volt a legjobb döntés számomra" – mondta Kalmár kissé lehangoltan.

Kalmár ellen is több, le nem fújt szabálytalanságot követtek el a csehek Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Fehérvár középpályása elárulta, az olykor különösen durván, sok szabálytalansággal játszó cseh válogatott játéka nem lepte meg a magyar csapatot, a horvát játékvezető olykor elmaradt vagy feleslegesen befújt sípjai azonban igen. Kalmár a félidő közepén egyszer indulatból rá is legyintett a játékvezetőre, amiért sárga lapot is kapott.

„A Lang Ádám ellen befújt szabálytalanság szerintem nem volt fault, ahogy amit ellenem fújt, az sem, ezért is voltam ideges, hiszen egy kontratámadásban akadályozott meg a sípszó. Ráadásul korábban is volt már hasonló eset, én pedig a meccs hevében néha indulatos szoktam lenni: most is ez történt – mondta Kalmár, majd az Origónak hozzátette, a csehek agresszívebb hozzáállása nem volt meglepő. – Ugyanakkor

Kalmár Zsoltékat (13) nem érte váratlanul a csehek agresszivitása Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kalmár Zsolt elmondta, a csapat azt csinálta, amit előzetesen megbeszéltek, így nem lehet panasz a mutatott játékra.

„Jól ment a játék, amit terveztünk, azt megcsináltuk, és összességében

Készültünk az ellenfélre, tudtuk, hogy kemény mérkőzés lesz, de ha kicsit jobban koncentrálunk, több lehetőségből megszerezhettük volna a győztes gólt. Így is

Az a meccs, illetve a tetl házat teremtő fantasztikus szurkolók fel is dobták a hangulatunkat, így jobban tudtuk élvezni a mérkőzést, noha ugyanolyan alázattal léptünk pályára."

A magyar válogatott legközelebb október 14-én Szerbiát fogadja, majd három nappal később Litvániában lép pályára. November 16-án Bulgária következik, november 19-én pedig Montenegró ellen, Budapesten zárul az Eb-selejtezősorozat.