Őrülten ünnepelte az Eb-kijutást a török válogatott - videó

Turkiye beat Latvia 4-0 to qualify for UEFA EURO 2024 Euro 2024,Football,Latvia,Soccer,Turkiye Horizontal
KONYA, TURKIYE - OCTOBER 15: Players and coaching staff of Turkiye celebrate after defeating Latvia 4-0 to qualify for the 2024 UEFA European Football Championship at Konya Metropolitan Municipality Stadium in Konya, Turkiye on October 15, 2023. Mustafa Ciftci / Anadolu (Photo by Mustafa Ciftci / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
A török válogatott a lettek elleni győzelme után kijutott a jövő évi németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. A törökök óriási ünneplést csaptak a pályán és az öltözőben, amiből kivette a részét a csapat edzője is, az olasz Vincenzo Montella, aki játékosként az AS Roma csatáraként lett ismert a 2000-es évek elején.

Törökország a papírformának megfelelően simán, 4-0-ra verte a vendég letteket, ezzel biztosította Eb-szereplését. A lefújás után a török játékosok óriási ünneplésbe kezdtek a pályán, és ölelgették a csapat edzőjét, az olasz Vincenzo Montellát.

A 49 éves olasz tréner 2021 szeptemberétől az Adana Demirspor vezetőedzője volt, melyet mindössze két évvel a feljutása után a negyedik helyre vezetett az előző idényben a török élvonalban. Korábban többek között a Fiorentina, a Sampdoria, az AC Milan és a Sevilla együttesét irányította, de legtöbben játékosként emlékeznek Montellára, aki az AS Roma támadója volt a 2000-es évek elején.

Az ünneplés az öltözőben is folytatodótt,

ahol a válogatott tagjai körtáncot jártak, és láthatóan nagyon jól érezték magukat.