Egy ország keresi eltűntként az utánpótlás-válogatott focistát

AC Milan v Genoa CFC - Coppa Italia AC MILAN GENOA CFC SOCCER ITALIAN COPPA ITALIA ITALIAN CUP MILAN GENOA Horizontal FOOTBALL SOCCER PLAYER
Emil Roback of AC Milan in action during the Coppa Italia 2021/22 football match between AC Milan and Genoa CFC at Giuseppe Meazza Stadium, Milan, Italy on January 14, 2022 (Photo by Fabrizio Carabelli/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Fabrizio Carabelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Senki nem tudja, hol lehet a svéd utánpótlás-válogatott labdarúgó, Emil Roback, akinek két hete veszett nyoma Svédországban.

A svéd-gambiai származású, 20 éves csatár a szerződése alapján november 30-áig az olasz AC Milantól kölcsönben a szülővárosában, Norrköpingben játszik.

Robackról azonban az elmúlt két hétben a csapata és a családja sem hallott, és egész Svédországban nem tudják, hogy merre lehet.

Október eleje óta nem jelent meg edzésen, a telefonját a Norrköping sportigazgatójának, Toni Martinssonnak sem vette fel, így már

a helyi tévé is eltűnt emberként számolt be róla

– írta a Nemzeti Sport olasz sajtóhírekre hivatkozva.

Emil Robackot eltűntként tartják számon Svédországban Forrás: NurPhoto via AFP/Fabrizio Carabelli/LiveMedia/NurPhoto/Fabrizio Carabelli

A Milan U19-es csapata 2020 őszén 1,5 millió euróért igazolta le Robackot – akinek a piaci értékét jelenleg 200 ezer euróra becsüli a Transfermarkt –, ahonnan 2022 nyarán került fel az első csapathoz, amely színeiben egy kupameccsen is pályára lépett. Ezután adta kölcsön őt az olasz klub a dán Nordsjaellandnak, majd idén márciusban a Norrköpingnek.