Vágólapra másolva!
A veterán portugál védő, Pepe lett a labdarúgó Bajnokok Ligája történetének legidősebb mezőnyjátékosa, miután pályára lépett a Porto együttesében, amely a BL főtáblás küzdelmeinek szerda esti harmadik fordulójában 4-1-re nyert a belga Royal Antwerp vendégeként.

A futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS csütörtöki összefoglalójában kiemelte, hogy Pepe 40 évesen és 241 naposan játszott, ezzel - az olasz Alessandro Costacurta (40 év és 211 nap) és a skót David Weir (szintén 40 év és 211 nap) előtt - vezeti a 16 labdarúgó alkotta listát, amely a 40 feletti BL-szereplőket életkoruk alapján rangsorolja. A tizenhat futballista közül kilencen kapusok, heten pedig mezőnyjátékosok.

Pepe lett a BL rangidőse Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A szerdai játéknapon duplázott a címvédő Manchester City norvég csatára, Erling Haaland, aki pályafutása eddigi leghosszabb, öt meccses gólmentes sorozata után volt ismét eredményes a BL-ben. Az angol gárda az ő két - 1-1-es állást követően szerzett - találatának köszönhetően nyert 3-1-re a svájci Young Boys otthonában.

A 3-0-s hazai sikert hozó Paris Saint-Germain-AC Milan összecsapás külön érdekességeként az olasz alakulat - amely az utóbbi 5 BL-meccsén gólképtelen maradt -

a klub történetében első alkalommal úgy vágott neki egy európai kupamérkőzésnek, hogy a kezdőtizenegyben egyetlen olasz játékos sem kapott helyet.

A skót Celtic vendégeként Glasgow-ban 2-2-re végzett Atlético Madrid francia világbajnoka, Antoine Griezmann büntetőt rontott, de a kipattanó labdát bevágta, így javított. Vonatkozó mérlege azonban gyengült, hiszen a BL-ben végrehajtott nyolc tizenegyesrúgásából immár négyet hibázott el. Nálánál több rontást ketten jegyeznek a Bajnokok Ligájában: a honfitárs Thierry Henry és az argentin Lionel Messi egyformán öt büntetőt hagyott ki, előbbi nyolc, utóbbi pedig 23 kísérletéből.

A Newcastle United több mint két évtized után először kapott ki hazai pályán európai kupameccsen.

Az angol együttesre német vendége, a Borussia Dortmund mért 1-0-s vereséget, lezárva a Szarkák 2003 márciusa óta élt, 19 győzelem és öt döntetlen alkotta mérlegét.