Verekedést provokált a Paks gyalázatosan viselkedő kapusa a Honvéd elleni kupameccsen

SZAPPANOS Péter
Budapest, 2023. november 2. A Kispest második gólja Szappanos Péter, a Paks kapusa mellett a labdarúgó MOL Magyar Kupa 4. fordulójában, a 16 közé jutásért játszott Budapest Honvéd - Paksi FC mérkőzésen a Bozsik Arénában 2023. november 2-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A labdarúgó MOL Magyar Kupa 4. fordulójának zárómérkőzésén a Paks 2-2-es döntetlent követően tizenegyesekkel 5-4-re legyőzte a Honvéd csapatát a Bozsik Arénában, ezzel utolsóként jutott tovább a nyolcaddöntőbe.

A vendégek már a 19. percben előnybe kerültek Könyves Norbert révén, ám három perccel később egy szürreális öngóllal egyenlített a Honvéd. Egy kispesti szöglet után a válogatott kapus, Szappanos Péter ért rendkívül szerencsétlenül a labdába, ami így éppen róla pattant be a kapuba.

A 30. percben ismét megszerezhette volna a vezetést Bognár György együttese, miután Szabó kezezése miatt tizenegyeshez jutott a Paks, azonban a megítélt büntetőt Haraszti az égbe lőtte.

Kovács Nikolasz (j) és Szabó Bálint harcol a labdáért Forrás: MTI/Illyés Tibor

A folytatásban is a Paks dominált, de a hazaiaknak is voltak lehetőségei kontratámadásból. Aztán a 88. percben visszavette a vezetést a Paks, miután Mezei beívelésére nagyon rosszul jött ki a kapujából Tujvel, Hahn János pedig könnyedén fejelt a bal alsó sarokba.

Ekkor úgy tűnt, minden eldőlt, a Honvéd játékosai azonban nem így gondolták és Bobál Gergely 95. perces bombagóljával hosszabbításra mentették a kupameccset.

A kétszer 15 perces hosszabbítás első felében némiképp a Honvéd volt aktívabb, de nagyon kevés volt a folyamatos játék, majd ahogy telt az idő, érezhető volt, hogy mindkét csapat már a tizenegyesekre készült. Végül a hátralevő időben nem is sikerült dűlőre vinni a meccset, így jöhetett a hirtelen halál.

A Paks kezdte a büntetőpárbajt, Windecker pedig magabiztosan lőtte be a büntetőjét, akárcsak a túloldalon Bocskay. Az első kilenc lövő nem hibázott, majd végül az idegek csatáját a vendégek bírták jobban, ugyanis az utolsó körben Kocsis büntetőjét Szappanos kivédte, így a Paks jutott be a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe.

A lefújás után kissé elszabadultak indulatok, miután a korábbi Honvéd játékos, Szappanos Péter meglehetősen visszataszító módon kezdett ünnepelni a kispesti tábor előtt, majd a kispadról is többen odarohantak, hogy betuszkolják az öltözőbe.

Eredmények, 4. forduló (a 16 közé jutásért):
Budapest Honvéd (NB II)-Paksi FC 2-2 (1-1, 2-2, 2-2) - tizenegyesekkel 4-5
gólszerzők: Szappanos (22. – öngól), Bobál (90+5.), illetve Könyves (19.), Hahn (88.)