Szaúd-Arábiában, a sztárok között is megbukott a portugál edző

Nuno Espirito Santo, N'Golo Kanté, al-Ittihad
Ittihad's Portuguese coach Nuno Espirito Santo speaks to his players during the Saudi Pro League football match between Al-Raed and Al-Ittihad at the King Abdullah Sports City stadium in Buraidah on August 14, 2023. (Photo by AFP)
Vágólapra másolva!
16 hónappal a kinevezése után máris kirúgta az al-Ittihad a portugál Nuno Espirito Santót.

A portugál tréner korábban dolgozott Angliában, volt a Wolves menedzsere, majd Antonio Conte után a Tottenhamet irányította, de első 10 bajnokiján ötször kikapott, ezért mennie kellett. Nunót 16 hónapja nevezték ki új csapatánál, ahol az előző szezonban bajnoki címet és Szuperkupa-győzelmet is ünnepelhetett, de a sztárokkal kiegészülve már nem ment a szekér.

Nuno Espirito Santo az al-Ittihad edzőjeként augusztusban Forrás: AFP/-

Az első 12 bajnokijából csak hatot nyert meg a csapat, amely az ázsiai BL-ben is vereséget szenvedett legutóbb egy iraki ellenféllel szemben

A korábbi Porto-edző csapata nyáron igazolta le az akkor az aktuális aranylabdás Karim Benzemát, valamint Fabinhót és a világbajnok N'Golo Kantét is, de velük is csak a bajnokság hatodik helyén áll a csapat.

A hírek szerint Nuno és Benzema a kezdetektől nem voltak jó viszonyban a pletykák szerint az öltözőben tettlegességig fajuló vitájuk is volt.