Vágólapra másolva!
Csütörtökön is rengeteg érdekesség történt a sportvilágban. Ha valami fontos információról lemaradt volna, akkor gyorsan mutatjuk a legfontosabb eseményeket. Visszapillantó.

Szoboszlai imádja a Mercedesét

Interjút adott Szoboszlai Dominik, a Liverpool focistája és a magyar válogatott csapatkapitánya az InStyle Men magazinnak, amiben a klubváltásról és a csapat edzőjéről is beszélt, mellette pedig szóba került a játékos új autója is, hiszen az a hír járta, hogy Szoboszlai kocsivásárlását édesapja az eredményekhez kötötte.

Szoboszlai Dominik, a Liverpool sztárjátékosa Forrás: AFP/Peter Powell

Losonczi Dávid hű maradt az olimpiai eszmékhez

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) adott otthont az NB I-es birkózó-csapatbajnokságnak, ahol díjazták a belgrádi világbajnokság pontszerzőit, köztük a döntőjét óriási bírói hiba miatt elveszítő Losonczi Dávidot is, aki megkapta a vb-győztesnek dukáló összeget. A szövetség az aranyéremért járó pénzdíj mellett még Fair Play-díjra is felterjesztette Losonczi Dávidot, az olimpiai eszméhez méltó, sportszerű magatartásáért. Losonczi ugyanis higgadtan fogadta az ítéletet, nem reklamált akkor és később sem.

Dagad a bolgár focibotrány

Egészen elképesztő az a variálás, ami a november 16-án esedékes Bulgária-Magyarország Eb-selejtezővel kapcsolatban történik. Könnyen lehet, hogy megint módosítani fogják a találkozó helyszínét, mert a plovdivi stadiont építő cég figyelmeztetése szerint a tetőszerkezet építése miatt nem biztonságos a helyszín. Ezek után most ott tart a történet, hogy a mérkőzést Razgradba szeretnék áthelyezni, ami öt órányi autóútra van Szófiától.

Továbbra sem tudni, mi lesz a bolgár-magyar meccs sorsa Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mindenki a Manchester United bénázásán röhög

A Bajnokok Ligájaban a Manchester United bukása szolgáltatta a legnagyobb meglepetést, ugyanis az angol rekordbajnok őrült meccsen, kétgólos előnyről kapott ki 4-3-ra a dán Köbenhavn vendégeként. Erik ten Hag csapata ezzel nagy bajba került, és könnyen lehet, hogy még az Európa-liga szereplést sem tudja kiharcolni, ez pedig természetesen munkára késztette a mémgyárosokat is.

Gazdagot megtaposták, csapata tovább menetel

Brutálisan megtaposták a magyar labdarúgó-válogatott játékosát, Gazdag Dánielt Amerikában. Az MLS-ben szereplő Philadelphia Union focistája a New England Revolution ellen lépett pályára az amerikai bajnokság rájátszásában. A Philadelphia Union egyébként az első meccs után a másodikat is megnyerte, 1-0-s sikerével pedig már a legjobb nyolc közé jutott a bajnokságban Gazdag Dániel csapata.

Hatalmas meccset játszott a Fradi

A Ferencváros a továbbjutás szempontjából hazai pályán értékes 1-1-es döntetlent ért el a belga Genk ellen a Groupama Arénában. A magyar bajnok gyönyörű góllal szerzett vezetést, amit a belgák egy vitatható találattal egyenlítettek ki. Két fordulóval a csoportkör vége előtt a Fradi továbbra is a továbbjutást érő második helyen áll. A találkozó után a Fradi csapatkapitánya, Dibusz Dénes is értékelt az M4 Sport kamerája előtt, és azt mondta, számára ez a pohár most félig üres. További érdekességeket a linkre kattintva olvashat a találkozóról.

Remek meccset játszott a Fradi a belga Genkkel Fotó: Polyák Attila - Origo

Elengedték az emberrablók Luis Díaz édesapját

A csütörtöki nap legfontosabb híre az volt, hogy elengedték Luis Díaz édesapját, Luis Manuel Díazt az őt 13 napja elraboló bűnözők. Mint ismert, október 28-án fényes nappal elrabolták a Liverpool kolumbiai focistájának a szüleit Barrancas tartományból. Luis Díaz édesanyját nem sokkal később elengedték, az édesapját azonban továbbra is fogva tartották. Az Díaz-házaspár elrablását a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN) vállalta magára. A félkatonai szervezet parancsnoka, Jose Manuel Martinez Quiroz elismerte, hogy tévedésből rabolták el a Liverpool focistájának szüleit.