Vágólapra másolva!
Mint ismert, Szófiában rendezik meg csütörtökön a Bulgária-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt - erről kedden számolt be a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapja. Sipos Jenő MLSZ-szóvivő az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában megerősítette, hogy példátlanul sportszerűtlen volt a bolgár szövetség eljárása.

A bolgárok óriási szervezési problémákat okoztak az MLSZ-nek

mert ilyet nem tapasztaltunk az elmúlt évtizedekben. Az MLSZ és az UEFA is kényszerpályán volt, mivel el kell fogadni a biztonsági problémákra való hivatkozást" - fejtette ki a szóvivő.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője Fotó: Csudai Sándor - Origo

"A bolgárok óriási szervezési problémákat okoztak az MLSZ-nek, itt az utaztatás megszervezésére,

szállodafoglalásra, edzőpálya biztosítására gondolok. De most már annyi bizonyos, hogy szerda délután a csapat elutazik Szófiába, majd a csütörtöki meccs után rögtön, éjszaka haza is tér."

Vasárnap együtt ünnepelnének a magyar szurkolókkal

Sipos Jenő kiemelte, szomorú, hogy hogy nem lehetnek jelen a magyar szurkolók Szófiában, ahová kétezren vettek jegyet, ezek árát a szövetség visszatéríti.

"Remélhetőleg vasárnap már együtt tudunk ünnepelni Budapesten,

- tette hozzá.

A csapat itthon ünnepelne együtt a szurkolókkal Fotó: Csudai Sándor - Origo

A magyarok 14 ponttal az élen állnak a G csoportban. A szerbeknek 13, a montenegróiaknak 8, a litvánoknak 6, a bolgároknak 2 pontjuk van. A szerbek és a litvánok már csak egy meccset játszanak, a magyarok a bolgárok után a montenegróiakkal csapnak össze vasárnap a Puskás Arénában.

Ha a magyar válogatott a két meccsen egyetlen pontot szerez, a többi mérkőzés eredményétől függetlenül kijut a jövő nyári, németországi kontinensviadalra.