Vágólapra másolva!
Csütörtök este a labdarúgó Eb-selejtező sorozatban a magyar válogatott Szófiában lépett pályára a bolgár csapat vendégeként. A találkozón Marco Rossi csapatának a pontszerzés is elég lett volna ahhoz, hogy bebiztosítsa szereplését a jövő nyári németországi Európa-bajnokságon. Az első félidő mozgalmasra sikeredett, ugyanis előbb egy magyar, aztán egy bolgár gólt hozott, azután egy brutális szabálytalanság miatt emberelőnybe került Marco Rossi csapata. A második félidőben aztán Kerkez Milost is kiállították, majd a 79. percben egy botrányos tizenegyessel megfordították a meccset a bolgárok. A találkozó azonban ismét drámai véget ért, ugyanis a 97. percben Szoboszlai Dominik szabadrúgásába a bolgár Alex Petkov szerencsétlenül csúsztatott bele, és a saját kapujába fejelt egy öngólt, ezzel pedig matematikailag is kiharcolta az Eb-szereplést.

A döntetlennel a magyar labdarúgó-válogatott bebiztosította, hogy sorozatban a harmadik Európa-bajnokságon is szerepelhet.

A magyar válogatott drámai meccsen szerzett pontot Szófiában Forrás: MTI/Illyés Tibor

Vasárnap, zárásként, Montenegró ellen pedig így már csak egy tét van: a csoport első helye – amire legutóbb 52 éve volt példa –, hogy a németországi kontinenstornára legrosszabb esetben is a második kalapból húzzák ki a sorsoláskor Marco Rossi csapatát.

A magyar válogatott második gólja a linkre kattintva megtekinthető.