Vágólapra másolva!
Két és fél év börtönbüntetésre ítélték Spanyolországban az Ajax és a Sevilla egykori holland futballistáját, Tarik Oulidát, aki szexuálisan bántalmazta a saját lányát.

A De Telegraaf számolt be róla, hogy a marbellai bíróság ítélete szerint a korábbi középpályás 2011-ben egy ágyba feküdt lányával, akit intim helyeken fogdosott és bántalmazott. A lap hozzá teszi, hogy az ítélet ellen nem lehet fellebbezni, és miután a 49 éves ex-focista letöltötte börtönbüntetését még további négy évig a spanyol hatóságok felügyelete alatt kell maradnia, majd ezt követően pedig tíz évre kitiltják Spanyolországból.

Büntetése mellett kapcsolattartási tilalmat is kapott, így soha többé nem mehet a lánya közvetlen közelébe.

Börtön vár a korábbi holand focistára, Tarik Oulidára (b) Forrás: AFP/Francois Nascimbeni

Tariknak már korábban is meggyűlt a baja a spanyol igazságszolgáltatással, csalás gyanúja miatt egy hónapig tartották fogva Madridban.

Az amszterdami születésű egykori középpályás 1992 és 1995 között szerepelt az Ajaxban, összesen 24 alkalommal lépett pályára, 1995-ben pedig Bajnokok Ligáját nyert a holland csapattal. A BL-ben mindössze egy meccsen kapott lehetőséget, igaz akkor két gólt is lőtt az AEK Athén ellen. Pályafutása során játszott még a Sevillában, a japán Nagoja Grampus és a holland ADO Den Haag csapatában is, majd 2004-ben visszavonult.