Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II 16. fordulójának zárómérkőzésén a Vasas 6-0-ra kiütötte a  forduló előtt még listavezető Győr csapatát az Illovszky Rudolf Stadionban.

Az első félidőben a Vasas alakította ki a nagyobb helyzeteket, és Baráth Botond fejesgóljával annak ellenére is megszerezte a vezetést, hogy két perccel korábban Radó András büntetőjét kivédte Ruisz Barnabás. A folytatásban is támadásban maradtak az angyalföldiek, Berecz kapufát lőtt, majd a győriek 44. percben meg nem adott góljára Novothny Soma a ráadásban újabb hazai találattal válaszolt.

Radó András kihagyott tizenegyese is belefért a Vasasnak Forrás: vasasfc.hu/Balogh David

A fordulás után Novothny második gólja eldöntötte a három pont sorsát, később Tóth Milán, Berecz Zsombor és Holender Filip fölényessé tették a Vasas győzelmét. A meccs összefoglalója itt nézhető meg.

Sikerével a fővárosi együttes feljött a harmadik helyre, a győriek viszont a listavezetővé előlépett Nyíregyháza mögé szorultak a tabellán.

Eredmények, 16. forduló:
Vasas FC-ETO FC Győr 6-0 (2-0)
gólszerzők: Baráth (26.), Novothny (45+2., 51.), Tóth M. (72.), Berecz (79.), Holender (90.)

Az élcsoport állása: 1. Nyíregyháza 37 pont, 2. ETO FC Győr 35, 3. Vasas FC 31 (9 győzelem, 41-18), 4. Kozármisleny 31 (9, 33-16), 5. Szeged 27