Vágólapra másolva!
A Paks korábbi válogatott focistájánál, Böde Dánielnél és feleségénél, a magyar női kéziválogatott kapusánál, Böde-Bíró Blankánál is hamarabb állítottak szobrot Dániel bátyjának, ifjabb Böde Istvánnak, a madocsai focicsapat legendájának.

A Tolna vármegyei III. osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő madocsai támadó, ifjabb Böde István az Őcsény ellen szerezte meg a 700. gólját, jelenleg pedig már 709 találatnál jár. A 12 meccs után százszázalékos teljesítménnyel listavezető Madocsa játékosa szerzett már 11 gólt is egy találkozón, de már 1999 óta lövi a gólokat jelenleg csapatában. A sikert pedig öccsének, a 25-szörös magyar válogatott, jelenleg az OTP Bank Ligát vezető Pakson játszó Böde Dánielnek is köszönheti.

– nyilatkozta ifjabb Böde István a Metropolnak, akit egy másik korábbi válogatottal is együtt játszik. – Dani támadófutballra állította át együttesünket, olykor három csatárral rohamozunk, és persze nem állunk hadilábon a helyzetek értékesítésével.

a korábbi dunaújvárosi és paksi védőjátékos, aki 45 évesen is kifogástalanul látja el feladatait."

Öccsével együtt szeretne játszani

A Paksi Atomerőműben hőkezelőként dolgozó ifjabb Böde István naponta 15 perces autózással éri el munkahelyét.

A madocsai remekléséről egy dombóvári művész, Karászi Imre bronzszoborral emlékezett meg,

műve talapzatán olvasható a bűvös 666-os szám, amit azután kapott meg, hogy a 666. gólját vágta be. A 41 éves csatár még nem tudja, meddig folytatja, de reméli, még játszhat egy csapatban az öccsével.

Az a vágyam, hogy a társaságában gyártsam tovább a gólokat madocsai színekben. A 800. még messze van, de nem adom fel – mondta a Metropolnak, majd hozzátette, a helyi szurkolók rendszeresen látják vendégül őket vacsorára egy vasárnapi bajnoki után. – Ami engem illet, mindenevő vagyok, csak lehetőleg hús legyen.

Szurkolt Böde-Bíró Blankának is

Ifjabb Böde István a női kézilabda-világbajnokságról is beszélt, ahol sógornője, Böde-Bíró Blanka segítségével 10. helyen zárt a magyar válogatott.
„Szerencsére a horvátok szenzációs legyőzésével lehetőség nyílott a tavaszi olimpiai selejtezőn az indulásra" – mondta a madocsai legenda.