Őrülten ünnepelték a Boca Juniors új elnökének választott legendás focistát - videó

fbl Horizontal
In this photo released by Telam Argentine former footballer and Boca Juniors vicepresident Juan Román Riquelme (R) leads a demonstration to protest against the suspension of the elections at the 'xeneize' club ordered by the courts, on December 3, 2023, in Buenos Aires. (Photo by Julian ALVAREZ / TELAM / AFP) / Argentina OUT / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / TELAM - JULIAN ALVAREZ " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
A Boca Juniors legendás játékosát, Juan Román Riquelme-t választották meg az argentin klub elnökévé. A választás után a szurkolók fergetes ünneplésben részesítették a régi kedvencüket.

Az argentin klasszis és Andrés Ibarra között ádáz harc dúlt, és utóbbi elnökségét a korábbi miniszterelnök, Mauricio Macri támogatta. A vasárnapi szavazás során 43 637 szavazólapot adtak le a Bombonera Stadionban, és a 46 százalékos részvételi arány egy új rekord a klubnál - derült ki az ESPN oldaláról.

Riquelme a szavazatok 64,4%-át szerezte meg, míg Ibarra 35,3%-át. A szavazás után óriási ünneplésben részesítették a szurkolók a volt középpályást.

A 45 éves Riquelme csillogó karriert futott be a Boca játékosaként, 11 trófeát nyert a klubbal, köztük öt bajnoki címet és három Copa Libertadorest. Riquelme játékoskarrierje során a Barcelonában és a Villarrealban is játszott Európában. Utóbbival a 2005–2006-os kiírásban a a Bajnokok Ligája elődöntőjéig menetelt.