Vágólapra másolva!
A brazil labdarúgó-bajnokságban szereplő Sao Paulo a hivatalos honlapján tudatta, hogy távozik a csapat edzője, Dorival Silvestre Júnior, aki minden bizonnyal a brazil válogatott új szövetségi kapitánya lesz.

A Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) még nem erősítette meg a 61 éves szakember kinevezését, azonban a Sao Paulo és Dorival is megerősítette azt.

- olvasható Dorival Silvestre Júnior közleményében.

Dorival Junior lesz a brazil válogatott új szövetségi kapitánya Forrás: AFP/Mauro Pimentel

A 61 éves szakember az után került képbe, hogy Carlo Ancelotti 2026-is szerződést hosszabbított a Real Madriddal, miközben sokan biztosra vették, hogy a szezon végén az olasz szakember veszi át a Seleção irányítását.

A brazil szövetség pénteken vált meg az ideiglenesen kinevezett Fernando Diniztől, akinek az irányításával hat mérkőzéséből mindössze két győzelmet aratott a válogatott, amely hat meccs után csak a hatodik helyen áll a vb-selejtezők dél-amerikai zónájában.

Dorival első mérkőzése a brazil válogatott élén március 23-án lesz Anglia ellen a Wembley Stadionban egy barátságos mérkőzésen.

Dorival Silvestre Júnior 2002-ben kapta első vezetőedzői megbízását, az azóta eltelt 22 évben 26-szor váltott csapatot, két évnél tovább egyik csapatánál sem dolgozott tovább.

A korábban védekező középpályásként futballozó Dorival több mint két évtizedes edzői pályafutása alatt a Santosszal, a Flamengóval és a Sao Paulóval is Brazil Kupát nyert, a legnagyobb sikerét a 2021/22-es szezonban érte el, amikor a Flamengóval megnyerte a Libertadores-kupát.