Vágólapra másolva!
Jövő hét pénteken 15 órától megemlékezést rendez a német bajnoki címvédő Bayern München labdarúgóklubja az Allianz Arénában a vasárnap elhunyt Franz Beckenbauer tiszteletére.

A világ labdarúgásának meghatározó alakja, a játékosként 1974-ben világ-, két évvel korábban Európa-bajnok, szövetség kapitányként pedig 1990-ben vb-győztes legendás futballista 78 éves korában halt meg.

Megemlékezést tart a Bayern az Allianz Arénában Franz Beckenbauer tiszteletére Forrás: AFP/Michaela Rehle

A müncheni egyesület kedd este jelentette be, hogy nagyszabású rendezvényt szervez az 1964-től 1977-ig a Bayernben futballozó, Császár becenéven ismert egykori legendás játékos tiszteletére.

A bajor klub közlése szerint meghívják "barátait és társait a német és a nemzetközi sportból, kultúrából és politikából, valamint az összes szurkolót, illetve általánosságban véve a teljes futballcsaládot, hogy különleges, érzelmes búcsút vehessenek" Beckenbauertől. Az ünnepség központjában a Császár emléke áll majd - közölte a Bayern München.

"A közös megemlékezés célja, hogy lehetőséget teremtsen arra, hogy abban a környezetben tisztelegjünk Franz Beckenbauer előtt, amelyben egyedülálló módon jutott el az emberek szívéig: a futballpályán" - olvasható a bajor egyesület közleményében.

A Bayern München jelezte: hamarosan további részleteket is nyilvánosságra hoz a jövő péntekre tervezett eseményről.