Mindenki a Premier League-be visszatért bukott sztárfocistán nevet - videó

Horizontal FOOTBALL CHAMPIONS LEAGUE
Leipzig's German forward #11 Timo Werner reacts during the UEFA Champions League group G football match between RB Leipzig and Young Boys in Leipzig, eastern Germany, on December 13, 2023. (Photo by Ronny HARTMANN / AFP)
Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Tottenham szerződtette Timo Wernert, a szurkolók pedig nem vesztegették az idejüket, máris a német válogatott csatáron gúnyolódnak, aki korábban csúnyán megbukott a Chelsea-nél.

Timo Werner ismét Londonban próbál szerencsét

A korábban sokat kritizált Timo Werner a szezon végéig kölcsönben a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig csapatától a Tottenhamhez igazolt. A német csatár pár éve kísértetiesen hasonló utat járt be, hiszen 2020-ban szintén Lipcsét cserélte Londonra, akkora a Chelsea játékosa lett. A Kékeknél azonban nem tudta beváltani a hozzáfűzött reményeket, mindössze 10 bajnoki gólt szerzett, emellett leginkább azért kritizálták a szakértők és a szurkolók, mert százszázalékos helyzetek tömkelegét hagyta ki.

A közelmúltban a német csatár egyik legemlékezetesebb röhejes megmozdulása az volt, amikor Észak-Macedónia elleni meglepő vereség alkalmával egy ajtó-ablak ziccert nem tudott értékesíteni.

A csalódás keltő időszak ellenére BL-győztes lett, valamint Európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot is nyert a londoni sztárcsapattal. Miután visszatért Lipcsébe, már szintén nem számított alapembernek: tavaly 27 bajnokin kilenc gólt szerzett, a jelenlegi szezonban nyolc meccs és 204 pályán töltött perc alatt kétszer talált be.

Timo Werner kihagyott helyzetei miatt rengeteg kritikát kapott az elmúlt években Forrás: AFP/Ronny Hartmann

A Tottenamnél minden bizonnyal azonnal megkapja a lehetőséget a bizonyításra, hiszen James Maddison és Ivan Perisic sérült, míg a csapatkapitány Szon Hung Min az Ázsia-kupa miatt nem bevethető.

A szurkolók már most nevetnek a német csatáron

A Spurs kedden jelentette be hivatalosan Werner átigazolását, a csatár pedig részt vett az ilyenkor szokásos promóciós fotózáson. Azonban a közösségi médiában elterjedt egy videó, amelyen Werner látható háttal állva a klub jelképének, ám a mutatóujjával egészen más irányba mutatott, mint, ahol a Spurs-kakas volt, ezt pedig a rivális csapatok szemfüles szurkolói azonnal kiszúrták.

Sajtóhírek szerint amennyiben Wernernek sikerül a teljesítményével meggyőznie a Tottenham szakvezetését az idény végén, úgy a londoniak nagyjából 18 millió euróért szerezhetik meg végleg a Leipzigtól.