Magyarországon is járt Szoboszlai Dominik a sérülése miatt

fbl Horizontal
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai celebrates after scoring his team third goal during the English Premier League football match between Liverpool and Chelsea at Anfield in Liverpool, north west England on January 31, 2024. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Nem lehet egyelőre hivatalosan sokkal többet megtudni az újból megsérült Szoboszlai Dominik állapotáról. A Premier League-ben szereplő Liverpool magyar sztárja a legfrissebb hírek szerint Magyarországon is járt az újabb sérülése miatt.

Telkiben járt a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik

Kedden mi is megírtuk, hogy Szoboszlai Dominik - aki már az Arsenal elleni hétvégi rangadón sem léphetett pályára, - várhatóan három-négy hétig nem játszhat majd. Szoboszlai Dominik a január 1-jén elszenvedett combhajlító-sérülése után már kezdő volt a Chelsea ellen (gólt is szerzett ekkor), ám ezt követően a legutóbbi sérüléséhez hasonlóan ismét a combhajlítójában érzett fájdalmat.

Szoboszlai Dominik visszatérésének időpontját egyelőre nem lehet tudni Forrás: AFP/Paul Ellis

A Nemzeti Sport értesülései szerint Szoboszlai Dominik a héten hazatért, hogy egy osztrák specialista Telkiben vizsgálja meg, milyen sérüléssel bajlódik. Szoboszlai állapotáról a Liverpool továbbra sem közölt konkrétumokat, de a sportnapilap szerint a magyar válogatott csapatkapitányát Telkiben Franz Leberbauer vizsgálta meg. A szakember már korábban is kezelte őt, ám ő sem találta meg a fájdalom okát, így egyelőre nem tudni, Szoboszlainak pontosan mennyit kell kihagynia, de már visszautazott Liverpoolba, hogy ott folytassa a rehabilitációt.

Fontos meccsekről maradhat le

A középpályás akár hét-nyolc meccset is kihagyhat, ha valóban, három-négy hétig nem játszhat, így többek között a február 25-i a Chelsea elleni Ligakupa-döntőről is lemarad.

Az Arsenal elleni vereséget követően Jürgen Klopp a Sky Sportsnak tett bejelentését Szoboszlai sérüléséről.

"Dom nagyjából ugyanazon a területen érzett [fájdalmat], ahol korábban megsérült – mondta Jürgen Klopp. – Eleinte jól érezte magát, de szólt, hogy megérezte, úgyhogy
megnéztük, és nem láttunk esélyt arra, hogy részt vegyen a meccsen, mert nem vállalhatunk semmilyen kockázatot. Meg kell várnunk a további vizsgálatokat, de egyértelmű volt, hogy ma nem szerepelhet. Nagyjából ennyit tudok mondani."

A Liverpoolra ritka sűrű etap vár, a Burnley elleni február 10-ei bajnokival kezdődő időszakban 28 nap alatt nyolc tétmeccset vívnak Kloppék.

  • Február 17-én a Brentford ellen (Premier League)
  • Február 21-én a Luton Town ellen (PL)
  • Február 25-én a Chelsea ellen (Ligakupa-döntő)
  • Február 29-én a Watford/Southampton ellen (FA-kupa-nyolcaddöntő)
  • Március 2-án a Nottingham ellen (PL)

Míg március 7-én az Európa Liga nyolcaddöntőjének első találkozóját rendezik.

Szoboszlai Dominik januárban 23 napig nem lépett pályára tétmérkőzésen, akkor négy találkozóról maradt le.