Vágólapra másolva!
Az április 17-én kezdődő divízió I-es világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott 5-4-re kikapott pénteken az A csoportos szlovén csapattól a káposztásmegyeri Jégpalotában.

felkészülési mérkőzés:
Magyarország - Szlovénia 4-5 (1-3, 3-2, 0-0)
gól:
Szirányi, Fekete, Ladányi, Nagy Gergő, illetve Leber, Rakovic, D. Rodman (2), M. Rodman

Ted Sator szövetségi kapitány csapatából ezúttal kisebb sérülés, illetve betegség miatt Tokaji, Kovács, Vas Márton, valamint Kóger, Tóth, Bartalis, Szélig, Vas János, Bálizs és Hetényi maradt ki.

A világ élvonalába tavaly - éppen a magyarok elleni sikerrel - feljutott szlovénok a két csapat utolsó négy egymás elleni meccsét megnyerték. A magyarok legutóbb 2006. december 16-án tudták legyőzni riválisukat.

A kapuban Szuper kezdett, aki visszatért a tengerentúlról.

Nagyon rosszul kezdődött magyar szempontból a mérkőzés, 36 másodperc után már vezettek a vendégek, akik a hatodik percben már 3-0-ra elléptek. Időkérés után rendezte sorait a magyar válogatott, sikerült szépítenie, így kétgólos hátrányban vonulhatott a szünetre.

A pihenő után Fekete emberhátrányban tovább csökkentette a különbséget, ám a szlovének európaklasszis csatára, David Rodman gyorsan visszaállította a különbséget. Aztán Ladányi találatára M. Rodman válaszolt fél percen belül, de később - a kerethirdetésnél még tartaléknak jelölt - Nagy is eredményes volt, amire nem jött válasz.

Az utolsó harmadban komoly változást jelentett, hogy mindkét védelem jól állt a lábán, a magyarok némileg többet lőttek kapura, de sem Ladányiék, sem a rivális támadói nem tudtak kapuba találni. Az eredmény így nem változott, a magyar csapat pedig az utolsó másfél percre levitte kapusát, majd fél perccel a vége előtt egy szlovén-kiállítás kettős előnyt eredményezett, ám a vendégek kapuja érintetlen maradt, s ezzel Szlovénia nyerte a meccset.

Szombaton, immár Székesfehérváron megint a szlovénok lesznek az ellenfelek. Utána a keretből hárman távoznak, majd kedden és szerdán az ukránok elleni két találkozóval zárul a felkészülés.

A további felkészülési program:
szombat 19 óra: Magyarország - Szlovénia, Székesfehérvár
kedd 19 óra: Magyarország - Ukrajna, Budapest/Jégpalota
szerda 18 óra: Magyarország - Ukrajna, Dunaújváros

A vb magyar mérkőzései:
április 17., vasárnap 19:30 ó: Magyarország - Hollandia
április 18., hétfő 19:30 ó: Magyarország - Dél-Korea
április 22., péntek 19:30 ó: Magyarország - Spanyolország
április 23., szombat 19:30 ó: Magyarország - Olaszország